keramické pánve mají přes všechny reklamní bláboly kratší životnost, než kvalitní s teflonovým, nebo teflono-titanovým povrchem.
Tolik úvodem. nepočítejte s tím, že Vám při běžném používání "vydrží řadu let". Co se týče oleje je to podobné, jako s tvrzením o životnosti. Jako každý nepřilnavý povrch má tyto vlastnosti dokonalé nepřilnavosti pouze krátce, posléze je vždy dobré použít i malé množství tuku.
Add bio - kdo je tak ovlivnitelný, že za přvlastek platí víc peněz, nezaslouží si ani náznak soucitu. Pánev vybírejte ve speciálce tescomy, nebo v Makru. Vybírejte podle síly nosného materiálu, vždy litou a nikoli lisovanu pánev. Povrch s titanovou vrstvou vykazuje ze současného stavu na trhu asi to nejlepší, ale ani zde nepočítejte s "pánví na celý život". Nicméně v Makro najdete i Vámi požadovanou profi pánev s keramickým povrchem, počítejte ale s kratší životností, než u kvalitní pánve například od Tefalu.