Jakou keramickou pánev?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.242 (?), 12.3.2013 2:07, zobrazeno: 54044x
Dobrý den. Rozhodujeme se, jakou keramickou pánev si máme koupit. Jedná se o bio keramickou pánev od fy. Eta a o keramickou pánev od Tescomy. Průměr pánve je 24 cm. Bio pánev je o 100% dražší, než Tescomácká, cca kolem 1500Kč. Na ceně už nesejde, protože bychom ji chtěli mít na řadu let a připravujeme pokrmy i pro malé dítě. Pánev chceme hlavně na palačinky, přírodní maso, vajíčka,zeleninu a ryby (používáme indukční sporák). Je pravda, že tyto pánve nepotřebují olej?(papír toho snese mnoho). Která pánev nám bude lépe vyhovovat? Děkujeme za názory. Roman
|
|
|
|
|
|
|
j3david - Stříbrný Zahrádkář (192) - 51.179 (?), 14.3.2013 18:25
Euro-, Eko-, Bio-... to jsou předpony které mne zvedají ze židle. Mezi Bio pánví a jakoukoliv jinou keramickou pánví je rozdíl právě jenom v ceně. Samotná technologie keramického povlaku je převratná a úžasná. Bez ohledu na to jestli to nazvou Bio... Mám keramickou pánev "Delimano" a naprostá spokojenost. Takovou omeletu lze připravit opravdu bez tuku, jinak (ale to je spíše záležitost chuti) pro jiné použití tam trošičku tuku dávám. Pár kapek, skutečně. Mytí je jednoduché - vlastně se nemyje. Stačí vytřít ještě zatepla papírovým ubrouskem. V tomto případě reklamy nelžou. koupi vřele doporučuji, investice do "Bio" je otázka určitého náboženství a přebytku peněz.
Jo - měl jsem v rukách i pánev z Tescomy a ještě nějakou jinou... všechny se chovaly stejně příznivě.
|
|
|
|
|
|
|
MTabulka - (7) - 140.158 (?), 2.4.2013 14:51
Pokud chcete pánev na několik let, rozhodně nemůžete přemýšlet o keramické. Tá má ve výsledku o mnoho horší vlastnosti než klasický teflon, nebo titan. Je sice zpočátku ještě více antiadhezní (nepřilnavá) než výše zmíněné povrchy, ale na druhou stranu ta nepřilnavost rychle ubývá a po pár měsících vaření je pryč. Lepší je mít pořádnou titanovou, nepříklad od Ballarini. Pokud chcete 24cm, bral bych pánev CORTINA Ballarini 24cm hluboká s termobodem.
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.242 (?), 3.4.2013 0:32
Dobrý den. Děkuji Vám pane Tabulko za cennou radu. Máme pánev a sady nádobí od Zepteru a Tescomy a jsme moc spokojení. Na Vámi zmiňované pánve a recenze na ně se podívám na internetu. Jaký je váš názor na Zepter? Keramický povrch pánve se zničí i dřevěným nádobím? Děkuji. Roman
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jfalta - (39) - 220.94 (?), 6.4.2013 10:02
Mám stejnou zkušenost s keramickou pánví (Tescoma vitapan) jako popsal pan mtabulka. Používáme jen dřevené vařečky a myjeme opatrně.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.160 (?), 16.4.2013 8:06
keramické pánve mají přes všechny reklamní bláboly kratší životnost, než kvalitní s teflonovým, nebo teflono-titanovým povrchem.
Tolik úvodem. nepočítejte s tím, že Vám při běžném používání "vydrží řadu let". Co se týče oleje je to podobné, jako s tvrzením o životnosti. Jako každý nepřilnavý povrch má tyto vlastnosti dokonalé nepřilnavosti pouze krátce, posléze je vždy dobré použít i malé množství tuku.
Add bio - kdo je tak ovlivnitelný, že za přvlastek platí víc peněz, nezaslouží si ani náznak soucitu. Pánev vybírejte ve speciálce tescomy, nebo v Makru. Vybírejte podle síly nosného materiálu, vždy litou a nikoli lisovanu pánev. Povrch s titanovou vrstvou vykazuje ze současného stavu na trhu asi to nejlepší, ale ani zde nepočítejte s "pánví na celý život". Nicméně v Makro najdete i Vámi požadovanou profi pánev s keramickým povrchem, počítejte ale s kratší životností, než u kvalitní pánve například od Tefalu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 48.61 (?), 7.5.2013 13:14
Musím souhlasit, měla jsem keramickou pánev a vydržela mi cca 2 roky a to jsem se k ní chovala hezky - žádné kovové náčiní, žádná drátěnka ani myčka nádobí. Možná to byl jen špatný kus, ale byla jsem zklamaná. Teď mám doma litinu Carl Victor asi třetím rokem a zatím vše ok. Nepozoruju, že by byl nepřilnavý povrch nějak poškozen, nebo že by pánev ztrácela své vlastnosti - pořád se mi na ni nic nenapaluje a pořád skvěle vede teplo. Oproti té keramické je to určitě rozdíl.
|
|
|
|
|
|
|
danetta - (5) - 182.29 (?), 9.5.2013 18:54
Keramickou pánev mám 3 roky - zatím spokojenost, i když věčně asi nevydrží. Oleje dávám jen pár kapek... V porovnání s teflonovou mi keramická pánev přijde lepší. Titanová by měla být nejkvalitnější, ale ještě jsem jí nevyzkoušela, protože keramická zatím pořád drží :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|