Jakou keramickou pánev?

Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?) 
28.1.2015 20:19

Téměř po roce oživuji vlákno, abych napsal mé zkušenosti s pánvemi, konkrétně fy. Tescoma. V létě jsem vyzkoušel keramickou pánev Vitapan, pr. 28 cm. Z prvu velké nadšení a cca po půl roce se na dně objevují zřetelně viditelné praskliny keramického nástřiku na dně pánve. Bohužel recenze na Heurece jsou téměř 50/50%, co se hodnocení týče. Nemluvím o povolování rukojeti, to už je detail. Konec konců pánev budu reklamovat, protože se na ní používá dřevěné a plastové nádobí stejné firmy.

Na podzim jsem nahradil Spirala pr. 24 cm pánví Premium i- stone na doporučení známé. Jedná se o pánve, které mají zdrsněný povrch, připomínající opékání na kameni.  Zatím se mi jeví, jako, že by snad mohla vydržet. Ale nechvalme den před večerem. V rámci akce minulý týden 20 % na vše jsem zakoupil druhou pánev Premium i-stone pr. 28 cm. Keramickou pánev Vitapan raději už ne. Pokud mě uznají reklamaci a vymění za novou, pánev někomu prodám, nebo daruji.  

na dně jsou vidět prasklinky
na dně jsou vidět prasklinky

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 157.239 (?), 29.1.2015 10:38

...nezakrojil někdo řízeček?wink

Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 30.1.2015 23:20

Nezakrojil...smiley. Řízečky a ostatní mňamky pouze na prkénku. Dnes jsem u známých viděl podobné rýhy na pánvi Fusion. Pánev používali krátce na palačinky a omelety. Paní používá výhradně plastové nádobí Space tone. Ještě mi jej ukazovala. Tato pánev dle prodejce má pouze tři vrstvy keramického nástřiku oproti Vitapanu, který jich má pět. Její sestra si koupila keramickou pánev u Vietnamce za 250 Kč, má jí pátým rokem bez jediného škrábance, která pánev používá často. Neznamená, co je drahé, že musí být dobré... Bohužel.

host - 59.50 (?), 29.12.2017 16:57

Keramickou pánev u nás doma také kvůli indukčnímu sporáku nepoužíváme, takže vždy bereme nepřilnavé s teflonem.
Mezi naše poslední kousky teď patří tenhle setík. Šetří místo v kuchyni i na sporáku. :)

Nepřilnavý set pánví
Nepřilnavý set pánví
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty