Při použití ruční pípy za cca 2.500,- Kč koupím sud dva dny dopředu a dám ho do lednice. V létě seřídím chlazení v lednici aby tam bylo tak 5 stupňů. Sud dám do futrálu z karimatky (mám ho také v lednici). Při častější spotřebě je možné pípu s chlazením zapůjčit cca 200- 250,- Kč na sobotu a neděli. Osvědčilo se mi kupování dvou 30 l sudů a ten druhý mám až do vyčepování prvního v lednici. Výčepní zařízení Mini - Anta jsem zakoupi před nedávnem a celé to stálo cca 17000,- Kč. Vyplatí se k tomu dokoupit za cca 600,- čistící nástavec a na ten připojit hadici ze sprchy cca 60,- Kč. Pak je možné čistit zařízení teplou i studenou vodou. Zkoušel jsem chlazení ve studni, ale pivo není dostatečně vychlazené a dlouho pění. Ještě je k mání suchý led u f. Linde ale nevím co stojí a je k dostání jen v pár velkých městech (Paraha, Plzeň). Problém s chlazením ve studni u ruční pípy je i ten, že se sudem by se před naražením nemělo hýbat