Chlazení piva

host - 224.10 (?)
7.2.2009 15:14

Mam vyzkouseno zakopat sud tak do pulky do zeme obsypat ho ledkem driv se ty pytle valely u kazdeho stastku, nevim jak je to ted a zaleje se to vodou, za chvilku je pivo jako kren S.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 15.201 (?), 7.5.2008 7:55

Nejlevnější a nejrychlejší chlazení.

Na chatě nemám elektřinu, takže chladím tímto zbůsobem.

Do vykopané díry vložím sud (nemusí být zakopán celý).Led, který mám předem namrazený (stačí 7 pet na jeden sud)rozdrtím kladivem ne menší kousky a vysypukolem sudu.Na vrch dám noviny, ktré drží teplotu.Sud se během 1hod. vychladí na 6 stupˇnů.Druhý den po akci sud vyndám a jsou na něm přilepeny ještě kousky ledu a to i v parném létě.

Karel

host - 81.148 (?), 16.5.2008 8:28

My jsme dali sud u mně v práci do mrazáku na 1den.Večer jsme ho dovezli 90km a byl stále na chlazený.Dali jsme ho do nadzemního bunkru kde kdysi byly rakety a i v pařácích je tam příjemných 15stupnů.Sud je sice omotán Alu karimatkou.Ale pivo nám vydrží studené i v druhém sud do neděle než jedem domů.Tak že si myslím namrazit a omota izolací. Saddam

host - 64.223 (?), 14.8.2008 2:42

zdravi m lidicky schanim nakyho fachmana kery by se podelil o zkusenosti vyroby chlazení ze stare lednice (nemyslim tim davat suda do lednice a kutat diru na pipu to umi kazdy bečko)

a jeste neco staci led davad jen pod suda do nakyho skopku z boku ani zhora to nemasmysl.

host - 35.227 (?), 7.2.2009 13:56

před asi 10 lety jsem ze staré ledničky udělal chlazení tak, že jem demontoval šuplík mražáčku.Opatrně aby se nepoškodilo chlazení ve spodní části šuplíku.Sehnal jsem umělý kanistr tak velký aby se do něho vešlo chlazení .Do kanďáku, rozříznutého,namotal spirálu z hadice, chlazení opatrně ohnout do kanistru, pod kaďák udělat konzoly, aby chlazení bylo ponořené ve vodě.Do lednice byly vyvrtány 2 otvory kterým jsem vytáhl hadice ven.Na horní desce držák na vodovodní zahradní kohout.A pult jak vyšitý.Ještě z jedné lednice mám vymontován kompresor daný na něm vypinač velkoplošný takže kopnutím špičkou boty lze zapnout.Je lepší připojit ještě.žárovičku pro kontrolu zapnutí kompresoru aby se nezapoměl vypnout při frmolu a nepřefoukal se zbytečně sud.

hadice musí být samozřejmě tenkostěnná potravinářská

host - 35.227 (?), 7.2.2009 14:00

Ještě pozor aby se chlazení nedotýkalo spirály aby pivo nezamrzlo v hadici

host - 0.70 (?), 12.6.2011 20:22

pani kutilove dovolte mi rict jeden postreh.uplne zapomente na studnu pivo nepotopite je plne kyslicniku a pod tlakem argonu tudis i kdyz vam pripada tezke plave a to 100procentne mam to ozkusame)))

host - 131.141 (?), 22.1.2009 16:53

Jednoduché levné, ale velmi účinné chlazení piva.

Koupit obyčejnou autochladničku - cca 200,- Kč, asi 20 m potravinářské hadičky, kohout a narážeč na sud.  Vyvrtat do autochladničky 2 otvory, jeden pro vstup hadičky od sudu s pivem, druhý pro naražení kohoutu s hadičkou. Hadičku natočit do autochladničky jako šnek po vnitřním obvodu (je možné si vyrobit nějaký držák aby hadička lépe držela) s tím, že dolní začátek šneku bude od sudu. Protáhnout hadičku otvory, nasadit narážeč a kohout. Před akcí dát zmrznout několik PET flašek. Před čepováním piva zalít asi do půlky autochladničku vodou, rozbouchat led ze 3 PET flašek a vzniklou tříšť hodit do audochladničky. Následně dolít autochladničku vodou a zavřít. Jelikož je autochladnička izolovaná udržuje chlad velice dlouho. Ihned po tom je možné začít s čepováním piva, které má optimální teplotu. Tímto způsobem je to schopné fungovat celé odpoledne na jednu náplň, v případě potřeby přidat další ledovou tříšť. Tenhle způsob používám již několik let a je to schopné vychladit pivo i při velkých akcích.

Dan

host - 64.91 (?), 29.1.2009 12:11

k chlazení piva stačí sud obalit nejlépe černým hadrem(dekou) vystavit na sluníčko a hadr polévat slanou vodou, proces odpařování odvádí ze sudu teplo...

ale jsme v 21století, takže nejjednodušší varianta je CoolKeg - samochladící 20L sud od Staropramenu. Výborná záležitost, funguje 100%ně, trochu dražší varianta 1pivo/25Kč, ale třb. na zahradní párty je to ideální.

oskar-q@seznam.cz

host - 224.10 (?), 7.2.2009 15:14

Mam vyzkouseno zakopat sud tak do pulky do zeme obsypat ho ledkem driv se ty pytle valely u kazdeho stastku, nevim jak je to ted a zaleje se to vodou, za chvilku je pivo jako kren S.

host - 60.106 (?), 7.2.2009 15:39

zdravim kdyz jsme v praci grilovali sele tak jsme sud s pivem zakopali do zeme asi do pulky a k nemu jsme navedli snehovy hasicak chlazeni bylo perfektni

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz