Růže

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?) 
3.12.2009 17:19

Tak až to bude "dědek" tvořit, pošlete fota, abysme my, jejichž manžel nevyměkne nikdy a musíme si to vyrobit samy, věděly... D

kaja.so - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 230.129 (?), 3.12.2009 16:49

jo a co je to za hezkou růžičku?je to Sympatie?       K.

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 3.12.2009 17:36

Ahojky Kajo, je to Paul Scarlet, moje první vysazená růže vloni na jaře.Letos se tedy předvedla, kvetla dvakrát a pak to ještě stihla jednou, ale to už těch květů bylo pomálu.I tak velká radost.Zároveň s ní jsem sázela Royal Gold, žlutá, ale ta přes veškerou ochranu a péči zimu nepřežila.Těšila jsem se na kontrast žlutá, červená, jak se na vrcholu oblouku propletou, a nic.Nevadí bude jiná.Jsem v pěstování začátečník, vloni mi radila paní Lili jak a co.Něco jsem vyčetla a zatím se daří.Měla jsem v plánu touto dobou mít těch růžiček vysazeno víc, ale došlo ke změně plánu zahrady a trochu zdrav problémy a jsem pozaduAle nezoufám a doufám, že na jaře všechno doženu.Mám zálusk na růži Westerland - nevím jestli je ten název napsaný přesně - ale samozřejmě i na jiné.Snad mi ty plány vyjdou. Hezký večer.

PS Plamének nádhera a nejen ten váš.Já jich mám zatím sedum.Problém je ten, že když nekoupím plamének kvetoucí, což bývá málo k vidění, tak neodpovídá tomu co je na štítku.Ale hlavně, že se jim daří a krásně kvetou

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 3.12.2009 18:33

Kajo, tak mi to nedalo a po roce a půl jsem zabrousila na gogle s názvem Paul Scarlet a HUPS kvete jen jedenkrát v rocePopis by odpovídal, ale asi mám jinou růži.Tak nicasi se to někde zase trochu šmejklo.

Eva Kaš - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (124) - 209.6 (?), 5.12.2009 20:41

Krásné růže. Eden rose jsem sadila v létě kontejnerovanou, kvetla jednou, těším se až bude větší. Převapila mě Gertrude Jekyll s plaménkem, asi bude dost velká, mám ji mezi velkokvětými, snad je moc nepřeroste. Plaménky mám letos koupené dva a jeden nekvetl a pak jsem byla překvapená, nebyl červený, ale tmavě vínový.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Helenka
Helenka
Sympathie
Sympathie
The Mayflower
The Mayflower
Eden Rose
Eden Rose

host - 96.2 (?), 6.12.2009 0:04

Zdravím, s těmi plaménky je fakt potíž, když už konečně seženu odrůdu, kterou chci, tak je to napotvoru něco úplně jiného. Jediná pomoc asi je -kupovat je kvetoucí.

Všichni máte tak nádherné růže, začínám přemýšlet, jakou ještě koupit. Jedna růžička se mi tam musí ještě vejít! Možná dvě, tři...

Gertrůda je sadová růže, ta moje má na výšku skoro dva metry a široká je taky dost. Zvláštní je, že na ní jdou ze všech mých růží nejvíc škůdci. Asi jim taky tak voní. Je krásná, ale chce mnohem víc opečovávat, hnojit, zalívat. Ale pro tu vůni bych pro ní udělala cokoliv. Není sazená s plaménkem ale přes metr od nej, jenom se tam tak sklání. Jednou jsem tuhle chybu udělala - růže a hned vedle plamének. To se už nerozmotá. 

panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?), 6.12.2009 0:32

Výše uvedený příspěvek jsem psala já, ale vypadl mi proud a tím jsem vypadla z registrace - to jen abych nevypadala za nezdvořáka, co se neumí podepsat. Teď se pokusím vložit foto.

Dana

gertrude
gertrude

host - 176.18 (?), 6.12.2009 11:52

Paní Evo, pokud dobře koukám, tak ta 1./neznámá je New Dawn . Lída

Eva Kaš - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (124) - 209.6 (?), 7.12.2009 19:48

Ano, díky a dobře se řízkuje. Jen nevím co s nimi.

Gertruda mě tedy překvapila, no uvidím, prý nechce moc po druhé kvést a musí se střihat. To zákoutí s plaménkem a pivoňkou je božské. Nevíte jak se jmenuje ta pivoňka.

host - 176.18 (?), 8.12.2009 0:20

New Dawn je fajn, mám tři a taky rozdávám řízky. Prý se dá pěstovat i jako keř, to jsem ale ještě nezkoušela - už asi nenajdu místo  :-((. Ta pivoňka bude nejspíš "Sarah Bernhardt", pěstuje se poměrně často.   L.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz