Růže

kaja.so - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 230.129 (?) 
1.12.2009 12:22

Danny, krása- Westerland je bujnáa nádherná růže. ta první neznámá nevím, --ta druhá by mohla být Louise Odier.

Westerland
Westerland

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?), 1.12.2009 12:53

Káko díky, jestli je to LO, uvidím, zatím se mi zdá, že květy neznámé nejsou tak plné..., teď na podzim jsem LO sadila a z neznámé mám řízek, tak pak porovnám a uvidím. Dobré je, že vím, na co se mám zaměřit.  Ta málá růžová - několik let jsme se s mámou o ni staraly na neudržovaném hrobě, teď hrob opravují a růži vyhodili, ležela s uřezanými kořeny vedle hrobu, ale řízky mám od léta. Tato růže musí být velice zdravá, za svou historii vydržela ledasco. V reálu překrásná.

panidana - (29) - 96.2 (?), 1.12.2009 21:46

Danny, k tomu oblouku: Koupila jsem za190Kč v jednom velkém supermarketu -fakt si nepamatuju kde- výroba čína,  je dost labilní a sám o sobě moc nedrží, takže jsem ho zpevnila plotovým pletivem ze železářství (drát potažený zeleným plastem) mám ho takhle už pár let a drží bezvadně. Ten oblouk čas od času vídám prodávat, v létě jsem si je zase koupila (snad tesko). Miluju popínavky, mám malou zahrádku, tak to honím do vejšky.

Gertrude a Niobe
Gertrude a Niobe

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?), 2.12.2009 8:48

Paní Dano, my jsme s kamarádem v létě svařovali altán a jiné opory, takže základ konstrukcí mám, ale takový oblouk za 2 stovky není vůbec špatný, znovu chválím to zákoutí. Máte to fakt nádherné, i teď clematis s růží, těším se na další fotky, opravdu mě to moc zajímá. .I když to sem nepatří, napište mi, prosím, zda si plaménky třeba někde uloupnete nebo všechny kupujete? Studovala jsem nabídku na netu a zatím jsem na nějaký úžasný výběr (nabídku) nenarazila. Mám zatím asi Nelly Moser (už pár let kdesi na zahradě živořila), teď je přesazená u altánu a Gipsy Queen. Jaké další popínavky pěstujete? Kromě toho nádherného přísavníku trojcíého?

host - 230.129 (?), 2.12.2009 10:09

Danny, nic proti panidaně-ale sama píše, že oblouk musela zpevnit. já jsem je nerozvážně taky předloni koupila manžel mi nadal a měl pravdu. do roka byly trubky rezivé a teď je vítr úplně polámal.teď uvažuji o náhradě. asi betonářská ocel nebo bet. síť.   Kaja

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?), 2.12.2009 11:18

Kajo, s tou rzí je to asi pravda, s těmito produkty nemám zkusenosti. Mně inspiroval pan Marin, objevila jsem roxory (snad je to to, co myslí Váš manřel) ve sb. surovinách za asi 55 Kč 6-timetrová tyč, takže super cena, no a pak stačilo trochu počítat a naučit se s rozbruskou a nakonec šikovný a ochotný kamarád. Takže jsme vyrobili několik opor a hlavně "altán", jenom doufám, že dobře a brzo zaroste.  Na vlákně Opory pro růže jsou i názory na betonářskou síť. P.S. Dnes se mi zdá, že oka 60x60 vyhovují, 50x50 je zbytečně husté, 70x70 asi nejlíp.

host - 230.129 (?), 2.12.2009 12:43

toho kozla zahradníka jsem četla taky- tyčky jsem ohlížela i v Hyper.-nebyly drahé, ale musím se podívat znovu. výška, přesná cena atd. štve mne, že na trhu takové věci buď chybí nebo jsou nehorázně drahé. se mi zdá ¨,že ten prut silný jak malíček- a myslím, že kvůli tíži stačí- stál do 30. korun. ale říkám : je to rok, musím se na to podívat. dcera mi z Polska dovezla asi 2.m mřížku- tam to tak drahé není.na jaře vyfotím, teďˇjsem ji na zimu neinstalovala. na kras. růže jsem   včera dala fotku s těmi oblouky-už je po nich.

panidana - (29) - 96.2 (?), 2.12.2009 22:56

Dodrý den, ten oblouk z teska je opravdu nouzovka, navíc všimněte si, že ho mám z jedné strany celý připevněný ke zdi! Samostatně by to asi stejně nedrželo. Mám jeden co stojí samostatně, ten je pořádný. Je to něco, jak píše přede mnou. Dvě betonářské tyče hladké (nikoliv "hřebínek" - ten se nedá ohnout). Mají 6m a to je akorát na oblouk něco přes 2m vysoký. Spojené jsou zase plotovým pletivem. Dole mi manžel jenom přivařil patku, aby se to dalo zašlápnout do země - asi jako rýč. Tu kari síť jsem zkoušela, ale nakonec jsem ji naplacato přitloukla ke zdi. To pletivo je hezčí, je pevné a pružné. Ale musí být s menšími oky. Já to neříkám jako návod, mě tyhle věci prostě baví dělat. 

S těmi plaménky je trošku problém. Růží jsou plné katalogy ale plaménky se dají koupit spíš náhodně, zvlášt' když chcete určitou odrůdu.

Posílám foto popisovaného oblouku, ale je tam vidět jen to, že je opravdu pevný. Hloubku má 90cm.

Moc Vás všechny zdravím. Dana

new dawn a cl.jackmanii
new dawn a cl.jackmanii

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 3.12.2009 9:33

Dobrý den, taky jsem se nechala zlákat cenou - nekupte to za ty prachy - 190kč, to jde, ale tak na nějakou letničku, fazol, lichořešnici aj.na růži teda ne.Manžel musel do země zatlouct duté kovové tyče a konce oblouku do nich zasunout, aby ta konstrukce získala trochu stabilitu.Mám slíbený nový oblouk, dřevěný.Držte palce aby to tuto zimu stihl.Hezký den.

Bez názvu
Bez názvu

kaja.so - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 230.129 (?), 3.12.2009 16:42

ahoj micuko-i můj dědek se už zajímá o materiál. ale byly to nervy než vyměknul     K.

Bez názvu
Bez názvu
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty