Pěstování plodových růží - pro sklizeň šípků na zpracování



Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 223.242 (?)
4.1.2015 12:04

Jsou. Rugosu mám u plotu k silnici, tak ji nesklízím (je tam dost provoz) a dávám radši přednost šípkové z konce zahrady (k polím). Jen jsem chtěl vedle pávova šípku nasázet ještě ty "lepší" selekce z Bojnic.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 216.27 (?), 4.1.2015 19:12
No já už to oskenoval... Třeba si někdo počte... Rafael.

                     
host - 216.27 (?), 4.1.2015 19:16
Snad jsem se netrápil zbytečně. Rafael

                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 223.242 (?), 4.1.2015 19:24

Určitě ne. Mnozí v zimním období plánují, co se zahradou v hlavní sezóně, jak zakrýt nehezký kout a přitom z toho mít užitek.

Jiný si zase ujasní, že to co po léta považoval za trochu divnou planou růži je ceněná "jablíčkonosná" a nebude se bát sbírat její plody (a hlavně včas, v září).

   
Dana22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (325) - 83.225 (?), 4.1.2015 11:46

Nejsou všechny svraskalé použitelné na čaj?

      
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 223.242 (?), 4.1.2015 12:04

Jsou. Rugosu mám u plotu k silnici, tak ji nesklízím (je tam dost provoz) a dávám radši přednost šípkové z konce zahrady (k polím). Jen jsem chtěl vedle pávova šípku nasázet ještě ty "lepší" selekce z Bojnic.

   
host - 9.2 (?), 4.1.2015 13:23

Mám prosbu - má někdo vyzkoušený recept na šípkovou omáčku? Mám obyčejné rugosy, ale materiálu z nich na zpracování dost a dost. Jenomže když jsem našla na netu recept, vylezlo z toho něco hodně podobného svíčkové. To by pak nestálo za tu práci, stačilo by svíčkovou udělat rovnou klasickou sad. Hanča

      
ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?), 4.1.2015 13:51

Toto nevypadá jako svíčková

         
host - 9.2 (?), 4.1.2015 18:56

Takže v sezóně můžu vařit, vypadá to opravdu dobře.  Ještě bych moc ráda, kdyby někdo věděl, jak udělat omáčku z hotové šípkové marmelády. Hanča

            
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 223.242 (?), 4.1.2015 19:03

a pokud máte protlak zmrazený, můžete mít šípkovou omáčku i v únoru k bažantovi (či kachně ála bažant).

Máte také pravdu, kořenová zelenina je aromatická příliš a tak je lepší nedostatek šípkového pyré nastavit jablečným protlakem.

               
host - 9.2 (?), 4.1.2015 21:54

Protlak nemám zmrazený, neb nemám místo v mrazáku. Mám přemnožené šípkové marmelády, tzn. slazené, prý se dá spáchat omáčka i z nich, ale nemůžu se dopátrat receptu. Hanča

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Homelite xl 91318.9.2024
Homelite xl 91315.9.2024
Kouří do místnosti12.9.2024
Kompresor - identifikácia9.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika