Vylomený výhon révy

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?)
17.5.2010 13:07

Pane Mirku, sluníčko Vám nepošlu, protože jsem závistivá osoba a když vidím ty Vaše téměř dvoumetrové šlahouny a porovnám je s mými 5-ti až 10-ti cm dlouhými chcípáky, tak zelenám vzteky! Proč bych se měl s někým dělit o sluníčko, když je dotyčný na tom nejmíň 10 x líp než já? To by ch byl pěknej .... Nám tady to svítidlo a ohřívadlo jenom občas skomíravě poblikuje mezi mrakama a já se ještě budu s někým dělit. To tak!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 46.152 (?), 17.5.2010 12:40

Vedle hlavních pupenů zakládá réva vždy několik pupenů vedlejších, takže se běžně stává, že i po vylomení výhonu vyraší nový výhon z vedlejších pupenů. Letos jsem už několik sazenic skoro vyhodil poté, co uschl hlavní výhon, ale pokud měla sazenice dobré kořeny, vyraší nový. Zpoždění letos nebude tak velké, ještě skoro nebylo teplo.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 191.158 (?), 17.5.2010 12:56
Dobrý den, co sazenice, už jste je vysadil na místo? Já jsem doposud čekal na lepší pošasí a budu to muset min. týden ještě vydržet, pokud ovšem nestoupne (bohužel vše tomu nasvědčuje) spodní voda "na rýč" abych nesázel do vody.

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 17.5.2010 12:58

Díky Brede, ptal jsem se proto, že "neznámý pachatel" mi vylomil výhon u JCHD. Nerad bych o tu vzácnost přišel. A jeden z dvojice řízků Aročného (kupodivu ten slabší) už před časem vysunul kořeny, ale pupen stále nic. Tak se připravuju na eventualitu, že když by byl ten jeden pupen, který jsem mu nechal k vyrašení poškozenej, jestli je šance, že vyraší vedle. Ještě bych potřeboval vědět, jak se léčí netrpělivost.  

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 191.158 (?), 17.5.2010 13:08
Přinesl jsem před cca dvěma měsíci domů čerstvé řízky neznámé odrůdy modré révy, namočil jsem je do vody a dal do perlitu zakořenit. Ze šesti kusů zakořenil a vyrašil jen jeden a další dva vyrašily a následně uvadly. Nevzdal jsem to, ten jeden jsem vysadil do kontejneru a ostatní dal zase do perlitu. Po třech týdnech pozoruji náznaky rašení u dvou řízků ale zda koření jsem se ještě nedíval, čekám. Ještě se pro zajímavost podívám zda raší již jednou "vyrašený" nebo jsou to ty další.

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 17.5.2010 13:07

Pane Mirku, sluníčko Vám nepošlu, protože jsem závistivá osoba a když vidím ty Vaše téměř dvoumetrové šlahouny a porovnám je s mými 5-ti až 10-ti cm dlouhými chcípáky, tak zelenám vzteky! Proč bych se měl s někým dělit o sluníčko, když je dotyčný na tom nejmíň 10 x líp než já? To by ch byl pěknej .... Nám tady to svítidlo a ohřívadlo jenom občas skomíravě poblikuje mezi mrakama a já se ještě budu s někým dělit. To tak!

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 191.158 (?), 17.5.2010 13:13
Tak takhle? No dobrá, já si alespoň rožnu a pustím zase nějakou WEBkameru z jižních Čech! Tady v Mikulově je šest stupňů, přeprchává a od Brna fučí nezkutečně hnusný severák. Ať se Vám daří!

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 17.5.2010 13:22

Vám taky! A s tím sluncem si to tedy ještě rozmyslím. 

host - 244.2 (?), 17.5.2010 13:22

Ještě se teda vrátím do diskuze, myslíte, že když by se teda nějakej ten pupínek ještě objevil, tak že mám sazenici něčím třeba popohnat - přihnojit? Nebo co myslíte? Mají se vůbec něčím v tuto dobu na jaře zasazené sazenices výhonem tak 5-10 cm přihnojit? Mám tam ještě solaris a ten prej má docela rád hořčík. Díky... 

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 17.5.2010 14:03

kdyz uz jsme u tech vyhonu, tak pri zakladani kmene-stonku revy se musi hned vystipovat vse bocni, je tomu tak?-a pak samozrejme vyvazovat... u nas oblacno, chvilema sviti slunce a je plus 16 ve stinu-samozrejme ve 2m nad zemi

zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (513) - 114.159 (?), 17.5.2010 19:40

Pro přihnojování řízků bych zkusil Hydroponex (?) - a hlavně nic neriskovat, nepřehánět a radši to udělat podle návoru.

=>> Wimpi    Netrpělivost se léčit nedá stejně jako zvědavost (mám oboje) - vrtá mi hlavou co je to ta odrůda JCHD.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz