Vinná réva od Starkla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 80.194 (?), 2.2.2011 17:31
Že v obchodech typu "bau" jsou sazenice od Krause pravda je.Já mám sazenice přímo od něj z Mělníku a "Arkadia",která loni poprvé plodila, měla modré hrozny.Tak nevím, jestli jsem měl jen smůlu, nebo má někdo podobnou zkušenost.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZdeňkaT. - (32) - 103.253 (?), 7.2.2011 21:48
Dnes mně přišla nabídka ze subtr.zahr.Kruh - nabízejí asi 15 odrůd roubovaných rév. Udivil mne Agát Donskoj - to je návrat? Pan Jonáš už před lety mi říal, že už je překonaný novými odrůdami.
Zaujal mne Ajvaz, jenom u tohodle neuvádějí, kdy zraje.. Ceny dobré - 89, bezsemenné 129, poštovné 120, balné nic..
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.12 (?), 8.2.2011 3:52
Porovnejte si zobrazení, např. Arkádia je u p. Jonáše Aron, nebo porovnejte Picurku! Mirek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 186.98 (?), 8.2.2011 6:40
Ajvaz zraje Zdenko zac.zarí...(mineno v teplych lokalitach)
|
|
|
|
|
|
|
host - 165.200 (?), 8.2.2011 12:32
Medzi odrodami Ajvaz a Agat Donskoj by som volil Agat. Je mrazuodolnejší, ale obidvaja majú podľa názoru na vine.com.ua iba jednoduchú chuť. Myslím, že dnes sa dajú zohnať chutnejšie odrody s väčšími bobuľami.
So sadenicami od p.Jonáša nemám bohužiaľ dobré skúsenosti. Zo 6 poslaných drahých sadeníc (Kodrjanka, Augustin, Nasťa, Premier, Ajvaz, Pamjati Negrula) sa mi ujali iba dve: Augustin(syn.Rímsky, V 25-20) a Nasťa. Z Nasti(syn.Arkadija) sa časom vyklbalo čosi extrémne teplomilné, čo každý 2.rok vymrzne(doteraz som úrodu nevidel) a ani morfológia listov neodpovedá odrode. Takže ceľkové hodnotenie po skúsenostiach s firmou: liknavý a neseriózny prístup. Na písomné reklamácie neodpovedá. Škoda investovať aj do telefónu. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
host - 64.183 (?), 8.2.2011 20:56
Já jsem objednávala loni na jaře od pana Knížka dvě bezsemenné odrůdy a rostliny přišly zcela v pořádku a pěkně rostou. Pouze poslání balíku nepředcházela žádná informace, tak jsem byla celkem překvapená. Jestli to budou skutečně ty, co jsem objednala, uvidím v dalších letech. Jinak mám z dřívějška ještě sazenice z Droždína (Nero, Arkadija, Interlaken a Uran) a všechny se bez problémů ujaly. Dvě byly prostokořenné, ty byly velice pěkné a dvě z kontejneru, trochu slabší. Takže obě firmy můžu doporučit. Jana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|