Perenospora - 7. června

host - 155.12 (?)
30.6.2010 19:36
Tak "hýbat" s listy tlakem postřiku mne nenapadlo. Vždy buď mlžím shora (až do kapek na listech) nebo vrazím hubici mezi listy a zespod. Mám jemnější trysku, pokud jsem zkoušel větší, tak už to spíše stříkalo než mlžilo, ale zase byla nádrž za chvíli prázdná. Na konvi je pojistný ventil a já tlakuji až vyleze na "zelenou". A když stříkáte na listy na jednom místě ze vzdálenosti cca 20-30 cm začne postřik stékat z listů? Pak je to normální. Mirek
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 160.65 (?), 30.6.2010 10:28

K Mirek 959:

Postřik proti plísňovým chorobám se všeobecně provádí jen a hlavně ze spodní strany listu. Stříkáte-li shora má účinek pouze ta část postřiku, která se dostane náhodou na spodní stranu listu.

J. Jadrný

host - 24.141 (?), 30.6.2010 19:23

Ještě se vracím k problémům s postřikovaním. Právě to, že by měl být tlak při postřiku takový, aby alespoň trochu pohnul s listem a došlo tak i částečně k zasažení spodní strany strany listu mě vede k tomu, zda to ruční postřikovač má zvládnout nebo se snažím zbytečně o nápravu.  Kompletně jsem dnes celé ústrojí postřikovače rozebral, vyčistil, ale stále se mi daří jen spíše mlžení než stříkání. Prostě chtělo by to "přidat" více vzduchu. Jak se tedy má ruční postřikovač správně chovat. Samozřejmě, že nemůže mít parametry motorového. Děkuji za sdělení Vašich zkušeností. Prostě jsem začátečník.

host - 155.12 (?), 30.6.2010 19:36
Tak "hýbat" s listy tlakem postřiku mne nenapadlo. Vždy buď mlžím shora (až do kapek na listech) nebo vrazím hubici mezi listy a zespod. Mám jemnější trysku, pokud jsem zkoušel větší, tak už to spíše stříkalo než mlžilo, ale zase byla nádrž za chvíli prázdná. Na konvi je pojistný ventil a já tlakuji až vyleze na "zelenou". A když stříkáte na listy na jednom místě ze vzdálenosti cca 20-30 cm začne postřik stékat z listů? Pak je to normální. Mirek

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 191.35 (?), 29.6.2010 22:25

Mirku, to je krása - bobule. V Hradci Králové réva právě dokvétá...

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 30.6.2010 0:20
Nevím stopro co je to za odrůdu (bílá chrupka?) ale je velmi skorá. I u mne je u stejné odrůdy (Kodrjanka) časový posun tak 14 dnů (zahrada-doma). Co se týče peronospory, je zaschnutí skvrn na listech po ošetření postřikem známkou zastavení choroby?
není to zrovna dobrá fotka ale jsou zde vidět zaschlé skvrny
není to zrovna dobrá fotka ale jsou zde vidět zaschlé skvrny
foto stejného keře na němž jsem probíral hrozny, kolik bych jich tam mohl nechat?
foto stejného keře na němž jsem probíral hrozny, kolik bych jich tam mohl nechat?
celá hlava
celá hlava

host - 248.54 (?), 30.6.2010 6:34

U moštových odrůd se z pravidla nechávají dva hrozny na jednom letorostu(letošní výhonek),které jsou nejníž k tažni(loňský výhonek).U stolních odrůd nevím.

host - 160.65 (?), 30.6.2010 10:18

U stolních max. jeden hrozen na letorost. Záleží také v jaké kondici je hlava a kolik oček jste nechal na hlavu. Zatížení různých odrůd lze též najít na různých int. stránkách.

J. Jadrný

host - 191.158 (?), 30.6.2010 14:33
Díky oběma, měli jste vidět včera jak mi to rvalo srdce když jsem odstranil asi osm střapců, ale musím v tom pokračovat. Hlava je obsypaná a i když nechám jeden střapec na výhon tak jich tam bude "o dušu". Mirek

host - 215.11 (?), 30.6.2010 12:55

to Mirek: Už dříve jsem pochyboval, že to, co označujete jako bílá chrupka není bílá chrupka. Nyní po zhlédnutí fotografiií hroznu a vaší informaci o rané době dozrávání mohu s 99,9% pravděpodobností říct, že se skutečně nejedná o bílou chrupku. Budete si muset vymyslet jiný pracovní název VJK

host - 191.158 (?), 30.6.2010 14:44

A hned jsem o 0,1% chytřejší  Mám ji již nějakých 18 let na různých místech ale po letošku z ní zbude jen škrabadlo pro kočku. Souběžně s ní "v jedné díře" mám i Kodrjanku, ale ta také není to pravé ořechové a tak budou po odplození nahrazeny něčím (snad už) definitivnějším. Měl jsem asi 3 hlavy té??? i na zahradě ale téměř nerodila, u baráku rodila s velmi střídavými úspěchy, byla hodně napadána padlím. Na zahradě to má po včerejšku již za sebou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz