Množení vinné révy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 31.1.2014 13:30
Zdarvíčko pane Paľo, postupy velkoproducentů jsou celkem známy, jsou i na internetu (tady a tady ze Srbska), tady zase něco v psané formě i s obrázky, ale já potřebuji nastavit způsob vhodný pro mé podmínky, navíc u nich se štěpovance školkují což rovněž u mě nehrozí. Já mám představu o naštěpování, zakořenění a kontejnerování, tzn. že hotové sazenice by měly jít, podobně jako pravokořené, ještě v aktuálním roce na záhon, oni na to mají prostor a podmínky, já jen velmi omezené, přesněji řečeno takové ty "domácí". Jestli jsem to dobře pochopil, tak u velkovýrobců se vyorávají, střihají, znovu voskují a uskladňují k expedici (video).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 31.1.2014 10:42
Pro domácí malovýrobu roubovanců víničů lze prý rozpustit vosk v hrnci.Do hrnce vhodíme pár kostek vosku a naplníme plný hrnec vodou.Vosk se po zahřátí rozpustí a plave(?).Do něj se pak místo kopulace namáčí.Nezkoušel jsem to, myslím,že bude dobré nastavit a udržovat vhodnou teplotu u vody.Vařící by asi být neměla. AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 13.2.2014 18:35
Galahad, Ovacia, Zlato, Aladdin, Inga Dorenskogo, Katrusja, Monarch, Prezent, Julian, Ali-Baba, Lora, Azalie, Graf Monte Cristo, Preobraženie, Arkadia, Kišmiš Lučistyj, Dunav, Original, Eva, Talisman, Vostorg, Bělehradský bezs., Vostorg Krasnyj, Kodrjanka, Afuz Ali, podnož Binova, Afrodita, V-25-20 a možná ještě nejaké další...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|