Kdy přesazovat
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 130.192 (?), 18.8.2008 11:17, zobrazeno: 10935x
Letos jsem si zasadila několik řízků vinn.révy, všechny se ujaly-rostou, ale kde jsem je nasadila nemohou zůstat, nebot by se vzájemně překrývali, tak prosim poradte, kdy je vyrýt a přesadit na jiné stanoviště a jak se o ně po přesazení starat, aaby opět zdárně růstly.Děkuji mnohokrát za jakou-koliv radu.Eva.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 186.98 (?), 18.8.2008 11:44
Řízky se letos překrývat mohou. V podnicích, které sazenice vyrábí jsou tyto řízky celkem blízko sebe a zasazeny mělce, pro tvorbu dobrého kořenového systému. Teoreticky se dají vyjmout na podzim a strčit třeba do skleníku, přihrnout, aby s jistotou přezimovaly, nebo někde ve sklepě a zasadit na jaře na definitivní místo, nejméně metr od sebe. Sázení na definititvní místo se provádí hloubš...
Karlos.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 130.192 (?), 18.8.2008 13:26
Děkuji Vám za odpověd, já je tedy asi 1m od sebe mám, já si myslela, že je to moc blízko, že si pak v dospělosti budou stínit.Z Vaší odpovědi jsem usoudila, že je lepší přesazovat na jaře a můžete napsat ve kterém měsíci je nejlepší je na jaře přesadit?Chtěla bych je dát na zadní stranu rod.domu pod střechu.Můžu to takhle udělat?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 186.98 (?), 18.8.2008 14:32
Nejlépe jižní nebo jihozápadní stranu. Já nevím kdy je the best období, člověk se musí řídit počasím. Já to sadím klidně i narašené ty řízky... dělám si sazeničky svoje. Letos jsem měl sazenice v kbelíku s rašelinou. Dělal jsem to tak dva roky před tím a bez problémů. Letos jsem ale narazil na blbou kontaminovanou rašelinu a kořeny mi v zimě shnily, bo byla teplá zima. O dost sazenic jsem přišel. Sazeničky přihrábnuté ve skleníku přežily naprosto parádně. Letos byla zima taková, že by stačilo je tam nechat na záhoně a ani nevytahovat, pouze přesadit z místa na místo na jaře. Ovšem jindy to asi má smysl, vyrýt je před zimou, uskladnit a sadit až v dubnu - květnu.
Karlos.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 130.192 (?), 19.8.2008 18:27
Tak že letošní mladé sazeničky révy vinné nesmím nechat na stanovišti, kde momentálně krásně rostou?Jak je mám správně přezimovat, když nemám skleník?Dát do nějaké přepravky hlínu a tam je všechny zasadit?Ale ve sklepě nemám světlo, musí se taky zalévat a vysazovat kdy tedy na jaře?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|