Co Vaše réva? (rok 2011)
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.72 (?), 6.2.2011 11:56
Málem by som zabúdol na radosť hobby-vinárov z vypestovaných pravokorenných sadeníc. Samozrejme, že nadzemná časť je obrazom vývoja koreňového systému a každú rastlinu treba posudzovať individuálne. Ak si cez zimu zakoreníte rezok bujnej zdravej odrody a v máji vysadíte slušnú sadenicu, získate jednu sezónu k dobru, takže už po 2 rokoch máte vlastne prvú ukážku úrody. Zásada zaťaženia koreňa panenskou úrodou až tretím rokom tedy platí u načastejšieho spôsobu zakladania vinohradov z prostokorenných sadeníc, ktoré je dobré pred výsadbou namočiť do vody. Takisto kontajnerové sadenice málovzrastných odrôd Vam po dvochsezónach nemusia vytvoriť dostatočne hlboký koreňový systém. Znovu zdôrazňujem nutnosť dôsledne odstraňovať rosné korienky a bočné korene plytko pod povrchom. Dokážu vytvoriť nádherné drevo v dáždivých rokoch ako bol minulý, ale je to na úkor centrálnych koreňov a v suchom lete sa Vam ich ponechanie negatívne prejaví na kvalite úrody... Paľo
|
|
|
|
|
|
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.15 (?), 6.2.2011 15:26
ano, i ja slysel o tom, ze se ma zatizir reva az od 3.roku, druhym rokem jen tak jeden hrozen-na ukazku.-)
take se chci zeptat kdy planujete prvni postrik a proti cemu?-vlnovnik?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 134.137 (?), 6.2.2011 18:37
Dnes bolo vonku ako na jar, ale s akaricídmi by som neponáhľal. Február ešte ukáže svoju silu, ale verím, že pod mínus 15 to už nebude. Osobne mám dobré skúsenosti so Sulkou, lebo má bivalentný účinok. Na jeseň s ňou najprv namorím strúčky cesnaku a prefiltrovaný použitý roztok pri teplotách okolo 18 st. využijem na postrik broskýň proti kučeravosti. Na jar-koncom februára a začiatkom marca podľa priebehu oteplovania idem do korún znova, tentoraz s meďou 0,8%. Takže Sulku 4-5% proti roztočcom a oidiu stríknem na začátku rašenia viniča-u nás cca koncom marca. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kawas - (12) - 180.190 (?), 8.2.2011 21:20
Zdravím v tomto zimním čase, i já vloni bojoval s potvorami sviluškami i vlnovníkem, letos jsem proti nim nasadil jinou potvůrku, zkusil jsem od kamaráda nasadit na révu dravého roztoče typhlodromus pyri, uvidíme co to provede...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|