Zenit mám od roka 2015 a zatiaľ som s nim nemal problém čo sa týka chorôb. Môžem ho len odporučiť. Skorá, atraktívna a zdravá odroda.U mňa bobule začínajú dozrievať. Na juhu Slovenska by bol už zrelý.
Pre porovnanie, včera som bo u priateľa na južnom Slovensku pozrieť odrody ktoré som mu vlani dal. Mnohé má už zrelé a niektoré aj zjedené. Rozdiel oproti mne.2-3 týždne. Odfotil som u neho Etalon, ktorý je už zrelý a chutný. A potom prikladám foto Etalonu u mňa o ktorom som písal, že sa začína vyfarbovať. Foto z dneška.
U mňa začínajú dozrievať prvé skoré odrody, aj keď do úplnej zrelosti im ešte pár dní chýba už sa dajú jesť.Veľmi dobrou chuťou sa ukazujú napr. Ajuta, Pamjati učitelja, a u mňa obľúbená Tajná Monacha.
Veľmi pekné veľké bobule má už teraz Everest a to mu do zrelosti chýbajú ešte asi 3 týždne.
Everest naberá na kráse a na veľkosti.Veľmi vydarená odroda. Strapce voľné od 600-1200 gramov. Bobule do 25g. U mňa už teraz maju cez 20g. Výborná chuť. Odroda je zdravá, netrpí chorobami.
Chcem predstaviť novú veľmi skorú odrodu KRÁSA BALOK.
Hrozno Krása Balok je výsledkom amatérskeho šľachtenia, hybridného poddruhu stolových odrôd. Neexistujú žiadne údaje o "rodičovských" odrodách. Odroda bola vyšľachtená Romančukebičem Romanom Evgenebičem, amatérskeho šľachtiteľa, v oblasti Záporožie. Bola nájdená náhodne.
Odroda je veľmi ranná 95-105 dní. Bobule do 20g, strapce do 1,2kg. Medzi tmavými odrodami z ranosťou a veľkosťou bobúl, asi nemá konkurenciu. Ohľadne chorôb je natom zatiaľ výborne.
Milan
Moje réva se už v tom úpalu začala připékat, zvláště jedna odrůda, bohužel netuším která - koupil jsem z Velkých Bílovic předloni 4 sazenice - Prim, Poloskei Muskotaly, Talisman a Boskoop Glory. Jmenovky se někde přeházely, ale ta sluncem popálená odrůda mi nepřijde jako žádná ze jmenovaných.
Zenit mám od roka 2015 a zatiaľ som s nim nemal problém čo sa týka chorôb. Môžem ho len odporučiť. Skorá, atraktívna a zdravá odroda.U mňa bobule začínajú dozrievať. Na juhu Slovenska by bol už zrelý.
Pre porovnanie, včera som bo u priateľa na južnom Slovensku pozrieť odrody ktoré som mu vlani dal. Mnohé má už zrelé a niektoré aj zjedené. Rozdiel oproti mne.2-3 týždne. Odfotil som u neho Etalon, ktorý je už zrelý a chutný. A potom prikladám foto Etalonu u mňa o ktorom som písal, že sa začína vyfarbovať. Foto z dneška.