Žádné herbicidy nepoužívám. Všechny zasazené sazenice vinné révy byly dvakrát od zasazení pohnojeny NPK humátem v koncentraci 0,3% postřikem na list. U žádné z vysazených sazenic se toto neprojevilo. Ani u sazenic stejného druhu.
Byla to náhoda, že jsem novou mladou majitelku sousední zahrady při likvidaci plevele herbicidem (pod plotem) přistihl. Jinak to odnesly všechny čerstvě vysázené sazenice vína. Odstonala to lehce jen jedna a dodnes se vzpamatovává.Takže opravdu stačí momentálně "špatný směr větru" AB
Dnešní měření v jednotkách ČNM
Krystal 13
Rondo 15,25
Solaris jz strana dlouhého skleníku 23,5
Solaris volně v prostoru 23,25
Mopr 14,25
Vše lonšťí řízkovanci, jenom muškát osmiletý.
Irinka letos nekvetla a nyní se rozhodla pro martinské hrozny, tak uvidíme co na to počasí.
PP. - Diamantový Zahrádkář (6611) - 9.135 (?),1.9.2015 21:20
Ten Somerset vám závidim, u mně je vybarvená jen osluněná polovina hroznů a zelené bobule jsou jak šťovík. Vybarvené jsou poživatelné, ale sladká chuť vypadá jinak. Krystal bude mít těch 13 tak koncem září, dočká-li se ho.
Vloni se mi to stalo u Krystalu, taky v září. Postříkal jsem Ridomilem, plíseň zmizela, ale musel jsem počkat 14 dní do sklizně. Mošt pak kvasil normálně.
Díky Georgi Blackovi. Zjistil, že se nejedná o žádný herbicid, ale o roztoče. Zakoupil jsem Sanmite a postříkal všechny sazenice. Na žádném novém přírůstku už toto svinování listů není. Dík