Co vaše réva? (2013)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 22.6.2013 8:57
Začíná se na některé révě projevovat horko a dusno, nejvíce je napadena Afrodita. Tipuji to opět na padlí ale u některých projevů si nejsem jistý. Každopádně vysoké teploty měly vliv na špatné odkvetení mnohých odrůd, střapce jsou hodně hodně řídké a vypadá to že i sprchávají. Hodně špatně se takhle jeví Kodrjanka, jsem zvědavý jak dopadne jiná na opačném konci města, teploty spadly a na zahradě teprve kvete.
Peronospora zatím nic ale to hnusné padlí (předpokládám že je to ono) se objevuje na listech, bobulích i na třapině.
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 38.136 (?), 22.6.2013 13:37
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 8.7.2013 17:31
Vypadá to že boj s padlím bude nekonečný, už jsem ho našel i na Ustoj. Dokuč.., na Kodrjance, opakovaně na Afroditě a Kišmiš Luč. Nemoc napadá převážně jen střapce, stříkal jsem již 2x Falconem, zabírá ale tlak choproby je větší.. Je u tohoto přípravku nějak omezen počet použití? Na naroubovaném výhonu Kišmiše jsem objevil velmi rychlý nástup plísně, ošetřil jsem v sobotu ráno Revusem a dnes to vypadá že zabral. Na střapcích některé bobule tmavnou, stejně jako třapina, jako by to zasychalo, napadená místa na bobulích jsou propadlá. Tady předpokládám že se rovněž jedná o plíseň, vyjma napadeného roubovance jsou listy celkem bez chorob.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|