Co vaše réva? (2013)

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?)
11.5.2013 14:41

Mirku, a jak jsou na tom u Vás révy normálně na zahradě (ne u zdi)?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Vladis - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (97) - 147.190 (?), 11.5.2013 12:41

U nás na juhu stredného Slovenska sa nepredpokladá výskyt mrazov ale mám pre istotu kúpený bórax ak by bolo treba zasiahnuť. Počasie je zatiaľ ideálne, vinič rastie ako z vody.

Bianka
Bianka
Perla Zali - vlaňajšia výsadba
Perla Zali - vlaňajšia výsadba
Perla Zali - detail
Perla Zali - detail
Solaris - vlani vysadený, rastie bujne tak nechám pár strapcov
Solaris - vlani vysadený, rastie bujne tak nechám pár strapcov
Dunaj vysadený r 2010 - prvý krát nechávam úrodu
Dunaj vysadený r 2010 - prvý krát nechávam úrodu

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 11.5.2013 13:16

Jestli by přišli Zmrzlí letos, tak to už pak museli chodit nonstop.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 11.5.2013 14:41

Mirku, a jak jsou na tom u Vás révy normálně na zahradě (ne u zdi)?

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 11.5.2013 16:30

Letorosty nejsou tak velké (jak u které odrůdy) ale už také nasazuje na květ. Spoždění je asi týden až dva. Pojedu dnes ještě sázet papriky do foliáku a tak se to pokusím nafotit.

host - 107.109 (?), 11.5.2013 17:40

450 m, kvetou Vostorg muškatnyj, Solaris a rondo i po třech květech na pupen, Supr extra - totálně vyhořel, na dvoumetrovém výhonu jediný živý pupen, ale s květem, Bianka na zdi vyčkává. Stříhala jsem přesně 1. února, jeden z mála hezkých dnů, neteklo a neteče nic.

O přízemních mrazících říkali ve čt na ČT 1 v souvisosti s pondělkem, a v dlouhodobé předpovědi jen naznačili, že zmrzlíci by měli přijít koncem května... tipuju, že bude hůř jak loni - příroda to vzala hopem a mízu nabírá kvapem všeobecně. V okolí nakupují olejové svíčky do skleníku a pod stromy nádoby snad s petroejem - u nás loni zmrzlo naprosto všeko-třešně plody, jabka, švestky - jenom moje melouny pod dvojtou netkanou přežilyangel...ZT

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 11.5.2013 21:24

Přikládám dnešní snímky.

Nero
Nero
Beloe Čudo
Beloe Čudo
Talisman
Talisman
Kodrjanka
Kodrjanka

bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 46.152 (?), 12.5.2013 7:22

Břeclav je holt jižní Morava. Mým keřům bude ze 14 dnů trvat, než budou možná tak pěkné.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 12.5.2013 7:54

Teď to tady ale vypadá spíše jak v deštném pralese frown.

Ještě nesmím opomenout zakořeňování řízků. Zakořeňuji v perlitu a používám gelový stimulátor. Letos jsem jim přitopil zespod pomocí 15W topné rohože a musím konstatovat že zakořeňování proběhlo v chladné místnosti velmi úspěšně. Většinu už jsem rozsadil do květináčů a při pohledu zespod už jsou vidět nové kořínky i v otvorech.

Ještě bych měl dotaz na případného "škůdce" který ožírá? mladé listy révy. Odrůda Elegant vloni nejvíce utrpěla mrazy a měl jsem obavy zda bude mít z čeho obrašit, vypadala jako uschlá. Naštěstí obrazila asi v metrové výšce a i u země. Mladičké výhonky a lístky nahoře u drátu začaly postupně mizet tak, že zůstal jen pahýlek stonku. Na žádné jiné révě jsem to nepozoroval, při ohledání jsem nic nenašel a mé podezření padlo na ptactvo, ale zas na druhou stranu nikde jinde takové poškození nebylo, dokonce ani na výhonech u země, žádnou chemickou ochranu jsem letos neprovedl. Vyřešil jsem to zatím přehozením bílé netkané textilie přes révu a z boku ji sepl kolíčky, na zemi zatížil. Tento "stan" by měl zabránit případným létajícím potvorám ozobávat výhonky. Setkal jste se s tím někdo?

host - 107.37 (?), 12.5.2013 8:32

Dobrý den, pane Mirku, něco podobného se mi stalo letos na jednom tažni Festivalného a Ajvazu ve skleníku, asi po třech dnech jsem našla na zemi pod dřevem velkou housenku, šla ven a mám po záhadě.Může to být jedna z možností i u Vás.Květa.

Vladis - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (97) - 147.190 (?), 12.5.2013 9:28

Ja som tiež na jednej Bianke našiel pár obžratých listov, po preskúmaní kra som objavil aj škodcu - veľkú zelenú húsenicu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz