Co vaše réva? (2012)
|
|
|
|
host - 215.203 (?) 22.2.2012 8:00
Můžu taky dotázek? Předloni jsem vysadil víno z "řízků" od vinaře.Jedná se o stolní odrůdu, prý vyšlechtěnou, kde není nutnost postřiků.Z celkem 10 hlav loni narostly do požadované výšky zatím jen 4. Výška kmínku po první drát je 80cm.Bylo mi doporučeno vsadit je 80cm od sebe.Myslel jsem že bych je stříhal na dva tažně.Není ta vzdálenost mezi něma malá?
Předpokládám, že čtyři narostlé vína zakrátím na pět oček a ohnu k drátu?
Ještě k síle kmínku, ta se mi zdá být taky docela malá.Má sílu maximálně tužky, možná o trochu méně.
Posílám foto celkového pohledu a detailu na dvě narostlé vína.
Děkuji za rady. Zdenek.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 21.2.2012 21:37
Jen připomenu že se jedná o "moštový" vinohrad.
Jak se takový kordon tvaruje v následujícím roce? Pokud to chápu, tak na letorostech které vyraší z oček čípků bude úroda. Pro následující rok se využijí nové letorosty které vyraší z oček na "stařině" vodorovného dřeva?
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.182 (?), 21.2.2012 23:18
Mirku, mrkněte na obrázky. Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.203 (?), 22.2.2012 8:00
Můžu taky dotázek? Předloni jsem vysadil víno z "řízků" od vinaře.Jedná se o stolní odrůdu, prý vyšlechtěnou, kde není nutnost postřiků.Z celkem 10 hlav loni narostly do požadované výšky zatím jen 4. Výška kmínku po první drát je 80cm.Bylo mi doporučeno vsadit je 80cm od sebe.Myslel jsem že bych je stříhal na dva tažně.Není ta vzdálenost mezi něma malá?
Předpokládám, že čtyři narostlé vína zakrátím na pět oček a ohnu k drátu?
Ještě k síle kmínku, ta se mi zdá být taky docela malá.Má sílu maximálně tužky, možná o trochu méně.
Posílám foto celkového pohledu a detailu na dvě narostlé vína.
Děkuji za rady. Zdenek.
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.203 (?), 22.2.2012 8:02
|
|
|
|
|
|
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.3 (?), 22.2.2012 8:10
alespon dle 2.fotky mi prijde réví pekne vyzrale, super, 1-1,2m je optimalni vzdalenost, tech 0,8m je málo... a delat dva tazne na tak maly prostor mi prijde spatne, takze doporucuji zapestovat na vodorovne vyvazany tazen nebo na nektery z kordonu, sila tuzky je uplne nejlepsi, pokud je réví hodně silné, snano zmrzne!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.203 (?), 22.2.2012 8:53
Děkuji.A já se těšil že letos něco ochutnám :o(
Snížení výšky jistě není problém.Od spodního dtátu po horní je to myslím 70-80cm.Takže spodní snížím na 60cm.Jen je mi docela líto kmínky sestřihnout. Díky Zdenek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|