Co vaše réva? (2012)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 24.7.2012 21:59
Také už mne to napadlo.
Dnes jsem objevil takto poškozené bobule Arkadie, co to může být? Stopka je jakoby černá, může to být poškození Peronosporou (ošetřeno)?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 133.163 (?), 25.7.2012 11:34
Zdravím Vás Wimpi, Arkadia měla tmavé šťopky a tato anomálie se projevila doslova ze dne na den, bo to mám pod každodenní kontrolou. Podobné bobulky jak máte na snímcích se mi ukazují taky. Další věc je praskání nezralých bobulí na některých odrůdách. Zakoupil jsem předevčírem postřik REVUS (zmiňoval se o něm tady bred_ik) s tím že ho vyzkouším na révě a okurkách, jenže... Včera bylo nádherně a třicítky ve stínu, takže jsem nestříkal, věříc že se konečně počasí zmátořilo, a dnes od pěti od rána chčije, chčije a chčije nonstop.
Zachráněný Vostorg už má třiceticentimetrové výhony ale nechám ho v kontejneru až na příští rok, zatím velkou pochvalu uděluji letos Kodrjance jako hlavnímu tahounovi letošní úrody.
Hezký den přeji všem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
peetoo - (49) - 41.142 (?), 26.7.2012 22:18
Pane Mirku, nie ste jediny, kto kupil zajice v pytli. Tiez som si na webe klivia.com objednal 4 odrody vinica po 2 ks, ale predali mi uplne ine odrody okrem jednej. Maju v tom riadny bordel alebo nespolahlivych dodavatelov. S tymto zahradnictvom som nadobro skoncil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|