Choroba vinné révy
|
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 178.235 (?), 25.6.2012 15:22
Bazén a víno, které vyžaduje postřiky, opravdu nejde k sobě.Tam musí vinař velice dobře vybírat odrůdy, pokud nehodlá zasadit tam Baco nebo Isabellu..
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 145.1 (?), 25.6.2012 20:02
U mňa zatiaľ Ustojčivyj Duk. bez príznakov perenospóry. U Lory som zbadal mierne žltnutie a menenie farby listov, čo môže znamenať prvú fázu infekcie perenospórou, tak som preventívne striekal. Kodrjanku som už dávno vyradil zo sortimentu, vyslovene náchylná na perenospóru, a to som nemal ani bazén ako vy :-) Proste nebudem pestovať odrody, ktoré treba stále striekať, vo vašom prípade by som ju nahradil niektorou z odolnejších, v ponuke je už celkom široká paleta. Vždy Kodrjanka mala ako prvá perenospóru, totálne nevhodná odroda u mňa.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Paľo. - Diamantový Zahrádkář (1739) - 232.216 (?), 25.6.2012 23:08
Všetky 3 Vaše Kodrjanky pochádzajú, Mirku, z rovnakej sadenice, alebo z odlišných zdrojov? Ak áno, znamenalo by to, že nie všetky klony sú rovnako odolné. Som zvedavý na môj Black Magic alias Kodrjanka od Juralu. Zatiaľ je zdravá, ale tento rok sa do rastu tak neponáhla ako vlani po výsadbe. Zo starých odrôd, ktoré som preočkoval modernejšími, sú to Rúbanka, Kerťanka, Prim, Pomarančová, Dakona, Ametyst aj veľmi neskorá AT 6-3 SK (na snímke). V tom je práve výhoda očkovania, že môžem zachovať kmienik a na budúci rok zaťažiť ker v plnom rozsahu úrodou novo naočkovanej sorty.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|