Choroba na révě

zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (513) - 151.93 (?) 
14.6.2013 12:34

Nissorun funguje skutečně pouze na svilušky - prý to jaksi mění jejich genetické informace a nevyvíjejí se jak by měly. S těmi mám osobně ten největší problém - likvidují mi pravděpodobně každým rokem poupata. Ale letos jsem je zvládl postřikem právě hlavně poupat.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (513) - 151.93 (?), 12.6.2013 15:03

Je to hálčivec. Jenom se divím, že nepomohl Omite. Mimochodem - Omite je na internetu stále v nabídce (a už se údajně nevyrábí ani Nissorum).

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4587) - 155.121 (?), 14.6.2013 14:24

Já jsm si nikdy neuvědomil, že to poškození listů je hálčivec, až letos, kdy réva zimou pomalu roste. Vždy jsem měl poškozené jen první listy a pak tomu réva urostla.  Zkusím ten Vertimec a příští rok Sanmite při rašení.

Frany - (40) - 96.10 (?), 14.6.2013 14:48

Na webu Státní rostlinolékařské správy lze ověřit, dokdy a kým se budou přípravky uvádět na trh.

V případě Omite tedy jde v současnosti o doprodej zásob, Nissorun by na trhu měl být běžně dodávaný minimálně do ledna 2014.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4587) - 38.136 (?), 14.6.2013 23:21

Tak jsem večer stříknul Verimecem. Stříknul jsem sólo a zítra budu stříkat proti peronospoře a padlí. Účinná látka je přírodního původu, tak jsem se bál, abych ji ve směsi nezničil. Zítra dám Sulikol /padlí a snad právě i ti roztoči/ a Ridomil Gold MZ. Se Sulikolem opatrně /nižší koncentraci/, bude hyc. K Omite nemám důvěru. Je fytotoxické za intenzivního slunce. Stříkal jsem jabloň a s ní i kytky a všem se zkroutily vršky výhonů. Bylo takové to velmi jasné, ale studené počasí a slunce pralo.

host - 46.60 (?), 14.6.2013 23:54

Zdravim pane Kuky - Účinná látka je přírodního původu - kterou latku myslite? Vertimec? Nevim, zda ma prirodni puvod, pouzivam Verimec jiz nekolik let proti roztociku jahodnikovemu a prislo mi to vzdy jako cista chemie. Sulikol ani Ridomil by ji dle meho nazoru a zkusenosti neublizil. J.R.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4587) - 38.136 (?), 15.6.2013 0:30

Abamectin ú. l. /Vertimec/ je produktem určité půdní bakterie. V přípravku je ho 1,8% a zbytek je rozpouštědlo a stabilizátor. Podobná látka, ivermectin, se používá v humání i veterinární medicíně proti různým parazitům /ale spíš jako rezervní léčivo/.

host - 41.85 (?), 15.6.2013 8:48

Obdivuji Vase znalosti. O michani s fungicidy jsem v pribalolvem letaku nenasel zadne informace. Myslite, ze je to nevhodne ci nespravne? J.R.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4587) - 38.136 (?), 15.6.2013 9:00

No právě. Raději nemíchat. Mám takové tušenísmileysmileysmiley.

host - 41.85 (?), 15.6.2013 9:36

A kdyz pak druhy den striknete Sulikol a Ridomil, nedojde k vyhubeni prirodniho produktu? Nebo za 12-24 hodin uz je to OK? J.R.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika