Choroba na révě

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4587) - 38.136 (?) 
16.6.2013 14:18

Vertimec se na povrchu listu během několika hodin rozkládá, takže funguje hlavně ten vstřebaný. Takže postřik druhý den jiným je možný. Ale to je jen moje dedukce...

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 107.109 (?), 15.6.2013 11:29

Nemám napadené listy, ale květenství Solarisu - měl nádherná květenství, ale postupně černá, až upadne. Právě jsem se vrátila z poměrně dobře zásobeného zahradnictví, ale ze zde výše uvedených přípravků proti hálčivci nic neměli, nabídli mi jen Kumulus WG - u révy uvedena ochrana proti padlí, u hálčivce a vlnovníka použití při rašení - má to smysl ještě i teď? Asi pokazit se nic nedá, protože proti padlí uvádějí prvý postřik při dosažení 2O cm přírůstků, ale mám se dál pídit po výše uvedených přípravcích? Nejde mi dohromady ochrana proti padlí-houbě a současně hálčivci-živý organismus. Vedle rostoucí Rondo napadené není - zatím. Čím se to přenáší? V okolí réva není, moje ostatatní révy jsou čisté... děkuji. 

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4587) - 38.136 (?), 15.6.2013 12:16

Všichni jsou živí, jak houba, tak hálčivec i vlnovník. Kumulus je síra. Proti padlí a roztoči ji taky nemají rádi. Pozor na koncentraci, je teplo! Roztoči přelezou z keře na keř. Některé odrůdy jsou náchylnější.

host - 107.109 (?), 15.6.2013 14:43

Děkuji za odpověď. Stříkla bych večer, rosa spadne snad až k ránu. 

host - 107.109 (?), 15.6.2013 16:22

Po Vaši poznámce o koncentraci jsem si pozoně přečetla příbalový leták. Na likvidaci hálčivce je třeba pětinásobně vyšší koncentrace než na padlí - proto se stříká při rašení. Tuším, že zrovna Solaris padlím netrpí, no zkusím tu nižší koncentraci, třeba na breberku zabere. Kdybych si to přečetla rovnou, ušetřila bych Vás svého dotazu - omluva.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika