Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?)
21.2.2010 18:20

Nestrašte, vysoká spodní voda, strupovitost, kadeřavost, mšice, jarní mrazy, deštivé léto a teď ještě VY!   Snad ten človíček co mi to střihal ví co dělá. Já to mydlím "od pasu" a moc tomu nerozumím, meruňky ani moc nemusím (doufám že to nebude číst moja, ona pochází ze SM! a chtěla je). Ale teď už bez legrace. Udělal hlavně průklest, bo meruňky byly už hodně husté. Jestli je na to vhodná doba to fakt nevím, ale snad by se zmínil. Největší problémy co mám v této lokalitě s BR a MER je spodní voda, těžká půda a chladná "kotlina" v blízkosti řeky Dyje. Snad to dobře dopadne.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 21.2.2010 18:20

Nestrašte, vysoká spodní voda, strupovitost, kadeřavost, mšice, jarní mrazy, deštivé léto a teď ještě VY!   Snad ten človíček co mi to střihal ví co dělá. Já to mydlím "od pasu" a moc tomu nerozumím, meruňky ani moc nemusím (doufám že to nebude číst moja, ona pochází ze SM! a chtěla je). Ale teď už bez legrace. Udělal hlavně průklest, bo meruňky byly už hodně husté. Jestli je na to vhodná doba to fakt nevím, ale snad by se zmínil. Největší problémy co mám v této lokalitě s BR a MER je spodní voda, těžká půda a chladná "kotlina" v blízkosti řeky Dyje. Snad to dobře dopadne.

host - 224.190 (?), 22.2.2010 13:58

Ahoj

tak ja ptáčkům sypat nemusím chodí se sami přiživovat k slepicím. Jinak u nás už leze sníh dolů a sazenáčky už mi vykukují za oknem. Objednala jsem si substrat ve velkém do oplutků tak už se těším jak budu sadit. Zatím Bodlák

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 22.2.2010 16:28
dneska jsem sla s dcerkou na vylet po okoli.a zjistila jsem hodne prijemnych i spatnych veci. ale spise tu krasnou... snezenky uz vylezli... a doma jsem dala cibuli z vody do zeme... kdyz mate zakorenenou cibulku ve sklince a ma delsi nove korinky, tak se dobre chytne v zemine v truhliku... a zde vam vlozim snezenky z dneska a cibulky pred par dny.. a jeste vyfotim starsi cibulku uz zakorenenou v zemine...
22.2.2010 prvni kvitek
22.2.2010 prvni kvitek
cibule pred ulozenim do zeminy do truhliku
cibule pred ulozenim do zeminy do truhliku

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?), 22.2.2010 16:41

Sneženky krásné..., musím se jít podívat, jestli už rostou ty moje, ale ještě jsou pod sněhem. Dnes jsem obhlížela narcisky, jsou zasazené nad žumpou, tak je jim teplo , už vykukují. Paní Žaneto, chválím nejen Váš nápad, že jste zřidila toto téma, ale to, že jste nám napověděla, že máme nasadit cibuli, to bylo fakt skvelé. Já ji nestačím sklízet, i když jsme čtyřčlenná rodina s velkými dětmi a vařím každý den!!! Super. Dneska jsem další cibule zasadila do ještě většího květináče. Jakmile ji uřežu, skoro před očima zase naroste. Fotka s cibulí ve vodě je dobrá a pěkná, mně rostou dobře i hned v zemi. Tak ve skleničce se mají na jaře pěstovat cibuloviny, mrzí mě, že jsem si nenachystala na podzim hyacinty, mám jich v záhoně mnoho, třeba půjdu vyrýpnout!!! Jo jo, a když se podaří, tak vyfotím za nějaký ten čásek. mějte se všichni dobře!!! D

Půl hoďky a už jsem tady zas. Paní Žaneto, tak jste mě inspirovala přes cibuli kuchyňskou a šla jsem výrývat. Půda na rýč není zmrzlá !!!  To jste věděli nebo nee? Sněženky jsem nestihla okouknout, protože se na mě díval divně soused, když mě viděl s rycími vidlemi, co si asi tak myslel? Že jsem tak pilná  nebo že jsem se už docela zbláznila. Takže, pro maminky a manželky by se mohl hodit tenhle dárek, chtělo by to vychytat, hezčí sklenice, na spodek třeba koupit takové to vlákno třeba v nějaké barvě, dolů třeba oblázky, ty mám, sklenice lépe vyleštit a je to ! ještě nevíme, za jak dlouho to rozkvete. D.

hyacintya vpravo narcisky a vzadu ta cibule
hyacintya vpravo narcisky a vzadu ta cibule

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 22.2.2010 22:53
ja jsem vam dala fotky ze dvou sklinek ale jinak jsem se sklinek korenek davam nejcasteji cibule ono to vypada pekne, kdyz to ve vode vidite prorustat ty koreny... ale take jsem uvazovala stim zdobenim uz davno... ale co se tyce cibulky, tak si ji rychlim i pres leto, kdyz mam svoji venku ale doma by nebylo nic, tak take u mne je stara cibule... ale v zimni obdobi je to nejlepsi,... a cesnek jsem uz take zacinam korenit... jinak jsem dneska jeste na vecer prekontrovala zasetou pazitku... sadila jsem ji 28.1 a pazitka nejaka BOHEMIA uz je ciperna a prichystana na presazeni do kvetinacku a pazitka sazena ve stejnou dobu se teprve klube--

host - 147.173 (?), 23.2.2010 13:03

Trhal jsem moniliózní plody meruněk.Byl to1 kýbl a pak jsem vápnil stromy. Venku jsou +3 stupně a 15 cm.sněhu.

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 23.2.2010 13:13
no tak ja se prosla venku a uz mi ze zahonku sleza snih a je tam bahna-jinak mame +11stupnu... tak jsem uvazovala, jestli uz neorezat stromy, ktere kdyby narostly listi tak by mohli sahat do el.sloupu-... no hold, ten strom uz tam stoji vice let nez tak pitome navedli sloupy s elektrikou...

host - 214.29 (?), 23.2.2010 15:37

Včera jsem navštívil zahradu po zimě. Práce, jelikož už nebude tak mrazivo, usadil jsem barely na odchyt deštové vody, zkontroloval stromky /řez a postřik/, odházel z chodníčků poslední sníh na ornou půdu a odnesl polámané větve spadlé z topolů

host - 191.35 (?), 23.2.2010 18:19

Pokud bude takhle teplo, tak v HK bude po sněhu do pátku či soboty.

host - 196.113 (?), 24.2.2010 21:44

tak já taky doufám, že už nebudou žádné velké mrazy, protože jsem přesvědčila muže, aby dal do provozu sud na deštovou vodu, ted to dost odtává, taky jsem si trochu uklízela ve skleníku, na podzim jsem to nezvládla.Včera jsem ještě sela nějaké papriky a celer, myslíte prosím, že mě to doroste?dena

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz