No, taky mě napadlo ho utopit, ale podloží už je hodně kamenité a skalnaté.
Nicméně kámen už prasknul, už vím jak na to: jedinný způsob, jak do kamene udělat díru na klínky je kombinované bourací/sekací kladivo, táta používá "značku" Klaus, ta už se prý nedováží, přesně stejně vypadá "BBH 850/1 Einhell kombinované kladivo" (cena cca 1100Kč). Zatímco příklepovka se trápí a hřeje, tohle do toho šutru zajede raz-dva. SDS vrtáky se neprotáčejí. Na kladivu měl nasazený vrták průměr 12mm, to je tak optimum. Tímhle se udělají tři-čtyři díry vedle sebe v řadě a pak se propojí. Vznikne tím taková kapsa. Kapsy se udělají s odstupem tak 15cm po šířce balvanu. A teď je to důležité: já dával rovnou do kapsy ocelový klínek, ale to je špatně. Je potřeba dát do kapsy nejdřív dva plechy a mezi ně teprve klínek. Díky tomu to lépe puká a je možné ten klínek lépe vytlouct ven, když je něco špatně.
Jinak je velmi dobré, když je kámen obhrabaný bagrem nebo lopatou (když to jde), aby měl kam pukat. Já ho mám z jedné strany zavřený a tam se mu moc nechce. Za hodinu mu jedu zatopit, snad se pustí dál.