Vhodnost lidských léků pro psy

host - 145.195 (?)
8.11.2010 21:20

vitamíny můžete, ale dětské dávky chce to výpočet na kg a ty antibiotika bych nedoporučoval protože nevím co to je za název a složení

napište mi název léků a já na to kouknu a odepíšu

jsem dipl.záchranář a kynolog

takže se v tom docela vyznám

J.J

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 2.252 (?), 8.11.2010 19:54, zobrazeno: 114921x

Dobrý den, zajímá mne, jestli můžu dát psovi léky a podpůrné přípravky určené lidem. A které? Např. kloubní výživu, vitamíny, antibiotika. Mám 8měsíční štěně švýcarského ovčáka a má prý růstové problémy. Bez léčby napadá na nohu. Zatím dávám léky proti zánětu a Apto-flex předepsané paní veterinářkou. Ptám se proto, že léčba u veterinářky je drahá a v lékárně mám nějaké výhody. Děkuji za rady.

host - 145.195 (?), 8.11.2010 21:20

vitamíny můžete, ale dětské dávky chce to výpočet na kg a ty antibiotika bych nedoporučoval protože nevím co to je za název a složení

napište mi název léků a já na to kouknu a odepíšu

jsem dipl.záchranář a kynolog

takže se v tom docela vyznám

J.J

host - 2.252 (?), 14.11.2010 15:35

Dobrý den, děkuji za radu. Do teď při bolestech nohy užíval léky Carprofen. Existuje něco podobného pro člověka, aby to psovi neublížilo? Děkuji za odpověď.

host - 198.70 (?), 14.11.2010 18:14

Dobrý den, nezlobte se na mne ale jak může inteligentní člověk napsat, zda léky pro člověka může podat psovi???Chápu, že léčba kloubních problémů psů je velmi nákladná ale léky pro člověka jsou pro psa zcela nevhodné.Pokud je léčba na Vás přilíš nákladná tak tady lze těžko radit.Měla jste se na tuto otázku zeptat hned v ordinaci veterinářky.Kynolog ani dipl.záchranář nemá veterinární fakultu.

host - 145.195 (?), 14.11.2010 18:47

mnoho léků je jak pro lidi i pro zvířata stejná i nemoce - milá paní (pane) chytrý fakulto, když budete mít nějaká zvířata nemocná tka to poznáte asi nemáte nic než PC na kterém dloubete do témat

host - 2.252 (?), 15.11.2010 7:08

Dokonce v lékárně mi nabídli výživu na klouby s tím, že je vhodná i pro psy. Problém je v tom, že je ale ještě dražší. Vitamíny prý taky neuškodí. Tak, co vy na to?

jardo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (91) - 151.35 (?), 16.11.2010 21:54
Pred časom som bol so psom u veterinára. Doktor mi dal recept a vysvetlil mi, že sú to lieky, ktoré sa používajú aj pre ľudí. Ak by som ich bral na recept od veterinára, platil by som viac. Našiel som teda spôsob ako si tie lieky zadovážiť v lekárni lacnejšie. Magistra sa ma pri vydávaní pýtala či sú pre mňa. Povedal som jej áno, ona napísala dávkovanie. Doma som si prečítal, že sú to lieky, ktoré sa používajú na liečenie kvapavky. Bolo to v malom meste, dúfam, že si ma tá magistra nezapamätala.

host - 151.64 (?), 25.11.2010 10:38

na klouby se prodává jak pro psy tak pro lidi hydrolizovaný kolagen(sypký prášek), já ho dávám denně lžičku(mám labradora) a když měla fena průjem, veterinář mi dal normálně léky pro lidi(uhlí a jiné), ale samo že v jiném dávkování.Jinak já osobně mám radši co nejméně chemie

host - 2.252 (?), 25.11.2010 18:37

Děkuji za radu. To je pro mne novinka. Zeptám se na to v lékárně. Nikdy jsme psa neměli, takže se na všechno ptáme.

host - 179.58 (?), 28.11.2010 17:24

v lékarně jsem tento kolagen nesehnala.zadejte do vyhledavače na netu hydrolyzovaný kolagen a tam najdete kilové baleni za cca 300kč, v lékárně mi nabídli jen bud pripravky pro lidi a nebo drahe a zbytecne pro psy.na klouby se daji take uvarit praseci nozky a udelat z nich sulc.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz