Čím krmíte?
|
|
|
|
|
|
|
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 250.138 (?), 26.3.2010 21:17
Myslíte, že když napíšete hloupost a uděláte za ní tři vykřičníky tak že to bude jako správně?
Představte si, že i naše tělo, teda prý aspoň moje, si samo vyrábí vitamín D, tvorba probíhá v kůži, když na ni svítí slunce. No a pes si nějak vyrábí vitamín C, a bude to tak i když to popřete 5 vykřičníky.
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.247 (?), 23.2.2010 20:13
Bude moc odvážné, když napíšu, že našemu malému kříženci dáváme zbytky? Většinou jsou to zbytky masa, majdy, zeleniny a těstovin z jídelny. Dřív nikdo o granulích nevěděl a krmilo se vším možným. Teď se nebudu dělat lepší, že svému pejsánkovi dávám vyváženou stravu. Nemám chovnou stanici.Granule si dá vyjímečně když už má masa dost. Všechno se někdy přejí... Pejsana někdo vyhodil z auta, pak se hladový toulal a honil slepice, tak ho chtěli zastřelit... U nás se má ten mazel dobře!
Ivana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 128.242 (?), 20.3.2010 13:53
Dobrý den, můžete mi prosím poradit, čím krmit 8 letého psa kolii? Prvních 6 let dostával Chikopy (Čikopy), poslední dva roky Pedigree. Přestože má dostatek pohybu za poslední rok se spravil o 4 kg. Rád bych předešel i potížím kloubů, která je obvyklá u velkých plemen ve stáří.
Děkuji. Adam
|
|
|
|
|
|
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 250.138 (?), 20.3.2010 16:53
Vy jste teda dobrý, jestli se pesana za poslední rok spravila o 4 kila, tak co s tím dělat, je stejné jako u lidí, toho psa přecpáváte, tak ho nepřecpávajte.
Já se občas na naše psiny podívám kritickým okem, řeknu jim: Vy jste tlusté bečky, a začnu jim dávat o hrst granulí míň.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 128.242 (?), 22.3.2010 19:07
Děkuji za rady. Ano máte dost možná v něčem pravdu. Přestože dostává "jen" ty granule, dostane občas chleba, podotýkám, že suchý a ne celý krajíc! Má rád syrové brambory, ale ten dostane tak jednou za týden, pouze do konce roku, pak už také ne. Nezná sladkosti, kosti, bílé pečivo. Těch granulí dostane jednou denně 2/3 čtvrt.hrnku. - Tohle jsem měl napsat hned. Věřím, že mi veterinář poradí jaké granule dát, aby netloustl. Jen se bojím, aby mi nebylo doporučeno mu dávat granule, které někdo upřednostňuje aniž by tomu rozumněl - obchodník. Jednal jsem tak trochu impulzivně, protože jak mi radíte - poradí nejlépe veterinář. Děkuji za rady i Váš čas.
Hezký den, Vám všem! - Adam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 177.212 (?), 1.4.2010 1:00
Jak čtu zdější příspěvky tak jsem asi nějak mimo. Vím, že se obecně granule velmi doporučují, no mám svůj rozum a ten mi říká něco jiného.
Takže můj pesánek voříšek má granule k dispozici jako doplňkové jídlo když má chuť a jinak běžné jídlo jsou konzervy a "čisté" - nekořeněné vařené maso s vločkami, mrkvičkou, občas syrovým vajíčkem na střídačku.
Odmítám dávat jakákoliv lidská kořeněná jídla, i když přiznávám, že občas něco vyloudí... a to jsem pak vzteky bez sebe: D.
Konzultovala jsem to s veterinářem a ten mi to odsouhlasil s dodatkem, že se nesmí přejídat, což nedělá. Je mu 15 let a i když je po těžké autonehodě (v 10ti letech) je stále v dobré kondici.
Nicméně každý pes je jiný a tomu by mělo odpovídat i to co jí...
Hlídala jsem pejska známé, dostala jsem pro něj speciální granule pro citlivé žaludky... měl velké zažívací potíže už od několika měsíců... nedalo mi to a koupila jsem jiné "PDG" k tomu konzervy a světe div se, když jsem ho vracela, problémy už nebyly... možná náhoda, ale...
Jo a ještě k tomu domácímu jídlu, jak to někdo psal... nelíbí se mi to, ale... jeden pán si pořídil pejska z útulku, týraného a nedůvěřivého, krmil ho tím co jedl sám, ale přesto vím, že si pesan prožil klidné stáří a byl spokojený, protože dostal víc než jen misku žrádla...
|
|
|
|
|
|
|
host - 179.90 (?), 14.4.2010 17:38
ahojky, určitě hodně záleží na co je psík zvyklý. Náš maďarský ohař konzumuje především maso a prokládá to granulemi pro aktivní psy naopak oříšek mojí tchýně papá výhradně granulky, protože vše ostatní vyblinká. Je už hodně starý, tak dostává Chicopee Senior a i v 16ti letech vypadá výborně. Jakmile ucítí fenečku ještě pookřeje :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|