Border terier

host - 184.53 (?)
2.12.2010 18:46

Dobrý den, náhodou som narazila na tieto stránky a váš dotaz.mám skusenosti s Bordíkmi ale o prvého som žial prišla ked v svojej loveckej náruživosti si nedal pozor a priplietol sa k bachyni so selatami. Nebol to žiaden truhlík bol lovecky vedený mal ZN, LZ a BZ aniekolko sezon sme absolvovali na nahánkach.Vačšine sa velmi páčil a nechápali ako sa dokázal premenit z neunavného a vytrvalého honiča v lese na mazlika a miláčka u stolu po hone.Teraz mám druhého Bordíka, žial mi moc učarovali ale chcem Vám povedat že dobre zvážte toto plemeno, je to velmi temperamentný pes ,ktorý potrebuje fakt hodne lítat a zároved od mala dorazne usmernovat.Ale ked nieje v lese je to uplne iný pes.Myslím že Bordíci potrebuju slobodu, deti milujú a zautočia fakt len na škodnú.Prajem pekný den a dobru ruku pri výbere. Martina.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 148.2 (?), 2.5.2010 10:37

Zajímalo by mě jestli ten dotyčný člověk co napsal, že border terier není na nic jiného než na lov se s tímto pejskem alespoň setkal. Já o tom silně pochybuji. Něco takového může napsat snad jen hlupák. Sám mám borderku a že by to byl krvelačný pes který zakousne vše živé? Já si to rozhodně nemyslím. Navíc znám ve svém okolí nejméně sedm dalších majitelů těchto pejsků a všichni je mají jako své kamarády. Je to pes plný temperamentu, energie, ale taky oddané lásky ke své rodině.

host - 82.214 (?), 6.11.2010 20:26

Ano border je temperamentní, ale pisatel ho pravděpodobně neviděl ani z ponorky. Jsem myslivec a bordera vlastním. Mimo použitelnosti při výkonu práva myslivosti je to jedinečný kamarád a mazel pro celou rodinu.

host - 246.217 (?), 17.8.2011 7:24
Vy ste uplně mimo!! Za prvé vždy záleží na pánovi jaký pes je a za druhé border terier je pes, který se hodí jak na lov, tak k dětem, tak k mladším aktivním lidem. Toto plemeno doporučuji.

Honza_P - (33) - 112.86 (?), 28.12.2009 5:50
Dobrý den, Váš dotaz mě zaujal, protože jako myslivec mám z bordíky zkušenosti. V naší zemi je to v poslední době zpopularizované plemeno, zejména mezi myslivci. Osobně znám člověka, který v 80. letech dovezl první jedince do ČSR. Tehdy prodal auto a koupil si psa :-) (to jen pro zajímavost). Mezi myslivci je populární především pro svoji povahu. Troufám si tvrdit, že jde o nejklidnější teriéry vůbec. Při norovačkách byl vidět krásný kontrast mezi Foxteriéry s Jagteriéry a naší BRT. Foxlíci s Jagoši měli po celý den pěnu u huby a byli nedočkaví do nory, zatímco naše BRT si spokojeně ležela pod lavičkou a spala. Až došlo na akci tak předvedla jeden z nejlepších výkonů. Od ostatních psů se také liší tím, že s liškou v noře nebojuje, ale z nory ji vyhání. Narozdíl od ostatních norníků používá více mozek. Nikdy jsem u naší BRT nezažil, že někoho pokousala. Negativa: naše BRT je silně individuální, takže pokud ji chcete jako domácího miláčka tak dobře vybírejte. BRT vyspívají později než ostatní psi (ale to by Vám jako nemyslivci vadit nemuselo). A největší negativum BRT je dost hodně cítit. + odpovědi na otázky: ano k dětem se hodí. Je to nejklidnější teriér vůbec a narozdíl od jezevčíka nemá panovačnou a urážlivou povahu. Ale jak jistě víte - to že pes pokouše dítě nebývě většinou chyba psa, ale buď dítěte, nebo majitele psa. A co se týče zkoušek na uchovnění tak by měly stačit norovačky a exteriérová výstava.

host - 187.21 (?), 11.1.2010 10:14

Náhodou jsem narazila na diskusi BORDER TERIÉR.v NAŠEM SDRUŽENÍ PESSOS již pět let máme členku a majitelku pejska psa bordíka.Naše sdružení poskytuje canisterapii.Pro bordíky doporučuji.Majitelka začala docházet na cvičák kde jsme se soustředili na poslušnost a hraní v kolektivu psů.Pejsek absolvoval i zkoušky v norování.Paní nemá žádné zkušenosti v myslivosti a zvládli to.Pejsek vyrůstá v domácnosti.Na canisterapii je velmi mazliví, nechá sebou manipulovat a i dobře polohuje s klienty.Některé pejsky nemusí, ale je schopen při nich pracovat. V našem sdružení je velmi oblíbený díky svému smutnému výrazu.Díky zaměstnání pejska nejsou problémy, ale jako každý teriér se občas proběhne dál než panička chce, nebo proběhne něčím ovánkovým.Běžící kočku prožene, ale sedící se vyhne.Je to náš nejmenší canisterapeut a můžu jen doporučit.

host - 184.53 (?), 2.12.2010 18:46

Dobrý den, náhodou som narazila na tieto stránky a váš dotaz.mám skusenosti s Bordíkmi ale o prvého som žial prišla ked v svojej loveckej náruživosti si nedal pozor a priplietol sa k bachyni so selatami. Nebol to žiaden truhlík bol lovecky vedený mal ZN, LZ a BZ aniekolko sezon sme absolvovali na nahánkach.Vačšine sa velmi páčil a nechápali ako sa dokázal premenit z neunavného a vytrvalého honiča v lese na mazlika a miláčka u stolu po hone.Teraz mám druhého Bordíka, žial mi moc učarovali ale chcem Vám povedat že dobre zvážte toto plemeno, je to velmi temperamentný pes ,ktorý potrebuje fakt hodne lítat a zároved od mala dorazne usmernovat.Ale ked nieje v lese je to uplne iný pes.Myslím že Bordíci potrebuju slobodu, deti milujú a zautočia fakt len na škodnú.Prajem pekný den a dobru ruku pri výbere. Martina.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz