Border terier
|
|
|
|
|
|
|
host - 165.147 (?) 10.6.2009 15:15, zobrazeno: 56317x
Dobrý den,
s přítelem si chceme pořídit border teriera. Toto plemeno se nám moc líbí, ale v našem okolí není nikdo, kdo by psa tohoto plemene vlastnil. Jaké s ním máte zkušenosti? Hodí se k dětem? Jaké myslivecké zkoušky jsou nutné k jeho uchovnění? Děkuji za odpovědi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 197.82 (?), 15.6.2009 13:34
Dobrý den,
mě by zajímalo, jak je border terier aktivní a komunikativní. Jestli je to spíš samotář nebo společenskej pes. Na první pohled vypadají border teriéři dost pasivně..
|
|
|
|
|
|
|
host - 126.109 (?), 19.6.2009 13:13
Doporučuji obrátit se na chovatelský klub sdružující všechny chovatele tohoto plemene zadejte do Googlu "Klub chovatelů teriérů", nebo "border terier" a zde naleznete kontakty na chovatele, je uveden také poradce chovu daného plemene a zároveň podmínky chovnosti. Tyto podmínky vždy stanovuje příslušný chovatelský klub a mohou se v průběhu času měnit. Velmi často jsou rozdílné podmínky pro fenu a pro psa.
|
|
|
|
|
|
|
rettigova - Stříbrný Zahrádkář (160) - 207.90 (?), 21.6.2009 15:05
Máme souseda myslivce s border terriérkou.Ani o ní moc nevíme, mají ji zavřenou v kotci.Pokud ale vím, potřebuje naběhat ˇkilometry denně, aby byla takhle klidná, jak uvidí na poli zvěř, tak se nezastaví, často bývá pokousaná od lišky - to by u Vás nehrozilo.Stará paní se s ní mazlívá a syn ji za to hubuje.My máme trochu přerostlou jorkširku, tak se feny kamarádí.Ale k dětem - to fakt nevím, tam bych vnoučata nepustila, i když ode mně se ráda nechá přes plot drbat.
Já vím, že nic odborného jsem Vám neřekla, jen tak, postřehy.Zdravím
|
|
|
|
|
|
|
host - 94.19 (?), 22.6.2009 16:42
Dobrý den, máme dvě borderky (3 a 4 roky) a jsou to absolutni domaci mazlici. Proste je milujeme. Nicmene i tak je to plemeno, na ktere je treba dost casu - predevsim, jak pise pani prede mnou, se s nimi musi chodit ven na dlouhe prochazky, aby se vybehaly. A rozhodne to chce vycvik - ten jsme my trochu podcenili a kdyz venku nasajou stopu, nic je nezadrzi. Proste maji radi prostor a pohyb. Jedna je hodne velka individualistka, druha zase musi byz porad s lidma. Obe musi mit porad prehled o vsem, co se deje. Nemame zatim deti, ale je pravda, ze na vlastni by si asi zvykly. Ani na cizi nikdy nevyjely nebo nejak spatne nereagovaly, ale netvari se nadsene, kdyz si je ma nejake decko pohladit. Tak nevim, jestli jsem vam pomohla, ale myslim, ze kazdy by si pri vyberu plemene mel velmi dukkladne promyslet, jak se psovi bude venovat a co vlastne od psa ocekava.
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.205 (?), 23.6.2009 12:55
Pro prvního tazatele: opravdu nevím proč vas uchvatil border terier. Evidentně se naivně domnivate neco, co vam nemuze splnit.
Zeptejte se jakehokoliv myslivce, ktery jejich milacek je nejostrejsi, nejrychlejsi v utoku a nejvice nesnasenlivy. Samo jmeno terier by vam mohlo napovedet, ze neni vhodny na nic jineho nez na lov a pod. mysl. cinnosti, o kterych zrejme ani netusite, ze by mohly existovat
|
|
|
|
|
|
|
host - 107.54 (?), 23.6.2009 18:53
Jsem zadavatelkou dotazu a všem vám děkuji za odpovědi. Vím, že border terieři jsou myslivečtí psi, ale ačkoliv mám ve svém okolí poměrně dost myslivců, žádný z nich s nimi nemá zkušenosti. Já sama jsem se s tímto plemenem setkala již víckrát, ale setkání, které mě velmi naladilo k pořízení si takovéhoto čtyřnohého přítele se odehrálo až letos na jaře v Martinském mlýně u Trhových Svinů, kde majitelé restaurace měli hned dva - fenku a pejska. Oba byli velmi přátelští, komunikativní a přítulní. Fenka se nechala moc ochotně hladit a vždy, když jsme přestali, nám strakala čumák do dlaní, abychom pokračovali. Pejsek se také nechal pohladit, i když jen krátce a hned utíkal na obhlídku stavení. Mluvili jsme s jejich paničkou a ta nám je doporučovala, jako přátelské plemeno, které potřebuje pohyb a výcvik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.167 (?), 21.9.2009 10:21
Asi rok a půl máme fenku jiného teriéra - bedlingtona - a jiného bych nechtěla. Je to absolutní domácí mazlíček, vhodný k dětem, má velice jemnou srst, která VŮBEC NELÍNÁ a nepáchne, ani když zmokne. Je klidná, přítulná, mazlivá, ale v případě potřeby i ostřejší (dobrý hlídač). Chovatelka, od které ji mám, má bedlingtony s kompletními mysliveckými zkouškami. Sice se jí všichni smáli, když přišla na zkoušky s touto "ovečkou", ale při předvedení v akci všem "spadli čelisti".
Jen má náročnější střih, ale vše je jen věcí cviku.
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.205 (?), 21.9.2009 12:57
Já nevím jestli je BT zařazen mezi lovecká plemena. Pokud ano, není co řešit.
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.205 (?), 21.9.2009 12:51
Podle mne výcvik a pohyb potřebuje každý pes, je jen na Vás kolik úsilí a času chcete věnovat svému miláčkovi. Doporučuji Vam upřímně najít si stránky třeba od majitelů loveckých ohařů nebo i jezevčíků .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|