Příspěvky uživatele - jezevec22

Jak naložit maso na uzení, 5.2.2012
Taky nakládám na 5 - 6 týdnů, ale do soli. V tomto případě, pokud bylo maso naloženo do "Pragandy" se doba zkracuje zhruba na 7 - 10 dnů.
Jak naložit maso na uzení, 5.2.2012
Jsou tři způsoby naložení masa - na sucho, do láku a kombinovaný způsob - to je ale již popsáno v diskuzi dostatečně. Jo ještě napíchání roztokem, ale to se běžně nepoužívá - tedy doma (výrobny to dělají běžně),  taky je to již tady v diskuzi.... celý příspěvek >
Jak naložit maso na uzení, 5.2.2012
Pryč to rozhodně není, spíše bych se bál, že to v těchto mrazech nebude proložlé ale zmrzlé "na kost". Doporučil bych vzít to do normální teploty, po rozmrznutí rozříznout jeden kousek a podle barvy poznáte, zda je to vhodné k uzení.
Stanovina na altánek a houpačku, 5.1.2012
Plátno (stanovku) na týpka jsme dříve kupovali v Lomnici nad Popelkou, dobré plátno nad houpačku koupíte v Hlinsku. Syn z této stanovky šil předloni plachtu na iglů o průměru šesti metrů, které používá na táboře (lépe se převáží než týpí) a... celý příspěvek >
Skleník ze dřeva, 4.1.2012
Polykarbonát mám připevněn vruty přímo na konstrukci - v polykarbonátu jseu navrtané větší díry asi 12mm vrtákem ohledně roztažnosti materiálu a vruty jsou vypodložené mosaznými a silikonovými podložkami. Fotku bohužel nemám.
Skleník ze dřeva, 1.1.2012
Mám již šest let skleník u zdi 5x1,8 m se dřevěnou konstrukcí z modřínu 60 x 40 mm - 1 x impregnováno.  Základ skleníku mám z betonových desek dávaných na štorc (na výšku) asi 12 cm nad hlínu.  Dřevo je "padkami" položeno na vrch betonových... celý příspěvek >
Topení při uzení, 27.11.2011
Ze začátku nechám maso při asi 80 C jen krátce osušit. Poté teplotu udržuji mezi 60 - 70 C asi 9 - 12 hodin dle potřeby a ochutnání no a na poslední část uzení teplotu zvednu opět na 80 C - doba dle potřeby, může to být hodina, nebo i tři - záleží... celý příspěvek >
Topení při uzení, 27.11.2011
Přikláním se k Martinovi, udím také pouze lehkým plamenem, ale i bez plamenu dle potřeby - je třeba sledovat teplotu. Já mám ohniště asi 1,3 m od dřevěné udírny. V každé udírně je to jiné, záleží na mnoha věcech a je třeba se to naučit podle své... celý příspěvek >
Co je to za ryngli?, 14.8.2011
Jedná se o Althanovu rynklodu. Mám ji na zahrádce již více než 20 let a teprve nyní u mne začíná zrát - jsem ale 540 n m.
Pomoc s rajčaty, 6.4.2011
Sadba rajčat mi na okně v bytovce se začala vytahovat, rajčata byly zhruba 20 cm vysoké a po zkušenostech z loňska, kdy mi přerostli na okně jsem je chtěl zbrzdit. U sebe v bytě nemám možnost umístit je do nižší teploty, přestěhoval jsem je na okna k... celý příspěvek >
A až Z o uzení, 24.2.2011
Nedoporučuji nechat maso v chladnoucí udírně a ráno znovu zatopit. Může dojít k zapaření masa a k jeho znehodnocení. Nejlépe je udit v kuse, budík je řešení, jak zde již bylo popsáno.
Jak naložit maso na uzení, 17.12.2010
Maso na uzení mám naložené již 4 týdny "na sucho" jen obalené v soli. V místnosti kde je uložené je v současné době mínus 3 stupně C a maso zmrzlé není. Domnívám se, že u láku to bude obdobné - sůl by měla "rozmrazovat" do mínus... celý příspěvek >
Uzení domácích klobás, 16.12.2010
Vyschlé nejsou, dobu je třeba stanovit podle chutnání vzorku a také podle uhlídání teploty. Začínám chutnat asi tak po 6 hodinách ale pokud se neuhlídá teplota, tak to může být i dřív.  Pozná se to i podle barvy klobás. Nenapsal jsem to asi v... celý příspěvek >
Uzení domácích klobás, 16.12.2010
Předpokládám, že používáte střeva šlemovaná. Klobásy udím poměrně často. Po vyhřátí udírny a následném oschnutí klobás udržuji teplotu mezi 60 - 70 stupni C a takto udím 6 - 8 hodin - dle potřeby. Váš problém by mohla být teplota až k 90... celý příspěvek >
Gumové holinky, 13.10.2010
Životnost a záruka jsou dva naprosto odlišné pojmy. Např. igelitová taška má záruku 2 roky jako každý jiný výrobek, no a životnost? Někdy ani několik minut.  Tím je myšleno, že ne každý výrobek musí vydržet po dobu záruky a pokud je používáním... celý příspěvek >
Další diskuze:  1234  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika