|
Předpěstování ve skleníku - kdy začít, 22.1.2025 Pane 214.246, při případném promrzání země by nutně muselo dojít k deformaci pásoviny spojující plotové dílce a vytržení šroubů vlivem nadzvedávání dílců. No a pásovina zdeformovaná není. Je ale možné, že u mě na zahradě přes zimu půda nepromrzne do... celý příspěvek > |  | Předpěstování ve skleníku - kdy začít, 22.1.2025 moc pěkně Vám to narostlo.🙂 Walter |  |
|  | Předpěstování ve skleníku - kdy začít, 22.1.2025 Máte to nádherně vyrovnané, radost pohledět, pane Peb👍 |  | Předpěstování ve skleníku - kdy začít, 22.1.2025  Takže základy mám z betonových plotovek výška 30cm, tloušťka 7cm, k nim je skleník přišroubovaný na hmoždinky. Konstrukce pozink. plech, okna helios, rozměr 2,5x4m, jak napadne 10cm sněhu, jdu ho preventivně ze střechy skleníku stáhnout. Po 20 letech... celý příspěvek > |  | Předpěstování ve skleníku - kdy začít, 22.1.2025 Musím dát za pravdu panu PP. Ty nejdůležitější a roky osvědčené rady najdete v literatuře nebo v googlu. Přirozeně můžeme tady o sklenících taky diskutovat, nevím ale, zda se dobereme nějakých smysluplných závěrů. Každý od skleníku očekává něco... celý příspěvek > |  | Předpěstování ve skleníku - kdy začít, 22.1.2025 zrovna jsem to ukázal mé paní, jak krásně píšete, pane SPCH. Jinak aby nebylo pochyb, skleníky, v kterých pěstuji, jsou nevytápěné. Walter |  | Předpěstování ve skleníku - kdy začít, 22.1.2025 Krásné verše, pane SPCH.🙂 |  | Minimální prostor pro kořenový systém předpěstovaných sazenic, 21.1.2025 Milane, máš pravdu, neměl jsem uveřejňovat to datum nafocení 10.4., protože opravdu všechny ty sazeničky v kelímcích šly do skleníků. To byla chyba. Na druhé straně ale na prostředním snímku vpravo jsou sazeničky paprik tak malé, že by ani za měsíc... celý příspěvek > |  | Předpěstování ve skleníku - kdy začít, 21.1.2025  Souhlasím se zkušeným panem PP, ředkvičky v skleníku nejdou. A také má pravdu, že třeba u něj na vysočině se začíná později, než u mě ve městě, i když jsem ve 400mnm. Takže musíte si to všechno vyzkoušet. Taky je velký rozdíl v pěstování, pokud máte... celý příspěvek > |  | Minimální prostor pro kořenový systém předpěstovaných sazenic, 21.1.2025  Každý máme jiné podmínky pěstování a každý nakonec najdeme tu správnou cestu, která nám vyhovuje. Tak, aby se nespotřebovalo moc substrátu, aby se dostatek kelímků dostal na to správné místo, kde je dostatek tepla a světla, aby ta práce byla radost a... celý příspěvek > |  |
|  | Špičaté zelí, 18.1.2025 A co zkusit, Milane, koupit v supermarketu špičaté zelí? Nebylo by jemnější, než ty kruhárenské hlávky? Jinak já šetřím a tak ještě jednu a půl hlávky Murdoca mám. |  | Borůvka na balkoně již raší a kvete, 18.1.2025 To je reakce na mnohem vyšší teploty na balkónu, než v přízemní vrstvě. Pokud nezměníte místo pěstování, bude vám kvést brzy i další roky. Na druhé straně před případnými mrazy můžete borůvku lépe ochránit například bednou z polystyrenu. |  | Rajčata 2025, 18.1.2025  Máte želvy suchozemské nebo vodní? My máme 2 vodní a přežívají u nás už 25 let. Přes zimu v akvárku v koupelně, jinak venku v bazénku. |  | Počasí 2025, 17.1.2025  Jen vzpomínání na loňskou sezónu. |  | Papriky 2025, 17.1.2025 Tak před 30 lety byly ty jedy na posřiky daleko jedovatější, než dnes, naprostá většina toho je již dnes zakázaná, taky povědomost o postřicích byla na nízké úrovni a taky se ty jedy špatně sháněly. Ani nevím, jestli třeba Omite se dal sehnat. Ani... celý příspěvek > |  |
 |
|