|
Zámková dlažba a plevel, 4.10.2007 Běžte už někam s tou drahou chemií. Stačí obyčejná vroucí voda!!! Daniela. |
|
Kvalita trávníku, 4.10.2007 Přestože máte závlahu, v době velkých veder bych nesekala tak krátce. Místy asi sluníčko stačilo trávník vypálit. Daniela. |
|
|
|
Jak na krtky, hraboše a hryzce?, 3.10.2007 Kočka je lovec - má to vrozené. Žádnou kočku jsme to nikdy neučili a loví všechny. Navíc kočky si své území značkují a tyto "vůně" všechny hlodavce odpudí. Daniela. |
|
Jak na krtky, hraboše a hryzce?, 3.10.2007 Konečně rozumný člóbrďa! Já doporučuji kočku každému a i v tomto diskusním fóru jsem několikrát radila kočku, kočku a zase kočku. Mám to vyzkoušené a na naše kočičí miláčky nedám dopustit. Zdravím - Daniela. |
|
Achocha - Ačokča, 30.9.2007 Ahoj všem - tak už mám vytoužené plody. Je jich strašná spousta - ta rostlina je opravdu nezmar a krom zalévání nepotřebuje žádnou péči. Děkuji za recept na okurky. Také to hned vyzkouším. Zatím jsem dělala lečo a je docela dobré. S tím... celý příspěvek > |
|
Zničené cibule tulipánů, jak se bránit?, 29.9.2007 Tulipány je vhodné v červnu vyjmout ze země, nechat zaschnout a uchovat na suchém větraném místě nejlépe na dřevěné lísce. Myslím si, že jste udělala chybu v tom, že jste je nechala v zemi. Pokud je vaše půda přemokřená - jílovitá, tak mohlo dojít k... celý příspěvek > |
|
Myrta na balkoně, 25.9.2007 Jani, určitě máte radost, že se Vám podařilo Vaší myrtičku zachránit. Já jsem také takto zachránila již několik kytiček. Vždycky doplatily na to, že jsem odjela (třeba na dovolenou) a nepečovala jsem o ně sama. Tak ať se Vám i kytičkám... celý příspěvek > |
|
Dobre zahradnictvi v Praze - thůje SMARAGD, 10.9.2007 Thůje smaragd 1 m vysoké budete velmi špatně shánět. Jsou totiž o dost dražší, než obyčejné thůjky a nejdou tolik na odbyt. Možná je to také tím, že tyto thůjky nerostou tak rychle - ale jsou moc krásné ! Běžná výška ke koupi je 50 až 60... celý příspěvek > |
|
Citronová tráva, 9.9.2007 Našla jsem úžasné povídání o použití a pěstování citronové trávy. Tak to sem překopíruji pro ty, kteří nemají čas se s tím hledat. Všechny zdravím - Daniela.
Citrónová tráva (cimbopogon citratus), anglicky Thai lemon grass, která je původem z... celý příspěvek > |
|
název květiny?, 8.9.2007 Souhlasím s Vámi, ale pak bych přeci jen přidávala i český název, který bohužel scházel - aby tomu rozuměli úplně všichni. Daniela. |
|
|
|
název květiny?, 8.9.2007 Český název je šalvěj pomoučená. Nemám ráda, když se používají jen latinské názvy. Pro normální zahrádkáře je srozumitelnější český název. Ještě bych dodala, že je z čeledi hluchavkovitých. Daniela. |
|
Zalévat či nezalévat, 8.9.2007 Prosím Vás, kdo Vám napovídal, že vinná réva se nemá zalévat? To je strašná hloupost. Doporučuji podívat se na tuto adresu: http://www.abecedazahrady.cz/Default.aspx?...rticle=237 je tam všechno moc pěkně popsané. Zdravím -... celý příspěvek > |
|
Dobre zahradnictvi v Praze?, 6.9.2007 Pojedete-li z Prahy ven po Českobrodské, tak na okraji Prahy (u čtvrti Jahodnice) po levé straně je dobré zahradnictví. Ceny jsou přijatelné. personál velmi ochotný a velmi slušný výběr. Před rokem jsem tam také koupila thuje smaragd a jdou... celý příspěvek > |
|
Vanila, 5.9.2007 Hledejte v trvalkách - vanilka. Je tam obsáhlá diskuse i s pěknými radami. Daniela. |
|
solení vody v bazenu, 3.9.2007 Kurz je přibližně 4 : 1. Daniela. |
|