|
proti mačkam (kočkam), 16.8.2008 Zlijte je vodou - nejlépe z hadice. Neublíží jim to, ale protože nemají rády vodu, tak už k Vám nepolezou. Zdravím - Daniela. |
|
Ostružina a angrešt, 15.8.2008 Angrešt i ostružiny snesou i polostín. Mladé ostružiny je třeba ve vyšších polohách na zimu chránit částečným zakrytím chvojím. Zdravím - Daniela. |
|
|
|
Chilli papričky - pěstování v květníku, 15.8.2008 Pro Renatu: Tyto papričky jsou choulostivé na přelití. Osvědčilo se mi zalévat je vždy až tehdy, když rostlinkám úplně vyschne zemina. Zdravím - Daniela. |
|
Řasy v bazénu, 15.8.2008 Pokud máte správné hodnoty Ph, zkuste modrou skalici. Ta zlikviduje řasu spolehlivě. Prodává se v půlkilovém balení - návod je na obalu. Zdravím - Daniela. |
|
Jak uchovat co nejdéle česnek, 15.8.2008 Já dávám česnek do sklenic a zalévám ho napůl vychladlým sádlem. Sádlo pak příjemně voní a dá se používat na vaření i na chleba. Zdravím - Daniela. |
|
Broskve - recepty, 15.8.2008 Ahojky, já dělám něco podobného - navrch vychlazených kousků dávám ještě šlehačku. Je to strašná dobrota. Zdravím - Daniela. |
|
Jak se vám líbí mé broskvičky?, 14.8.2008 Musím se také připojit s pochvalou. Broskvičky máte všichni krásné. Ti pejsánci se mi ale také líbí. Také vám vaši pejsci vždycky zbaští část úrody? Naši psi milují švestky, broskve, meruňky, mrkev a ten mladší dokonce baští i... celý příspěvek > |
|
voda v bazénu, 12.8.2008 Jedná se o sodu na praní - změkčování vody. Prodává se v drogerii. D. |
|
Honzík, 12.8.2008 Honzík se nejlépe množí oddenky - po odkvětu nechat zatáhnout a uložit na suchém a teplém místě, před rašením (únor až březen - podle teploty) oddenky vyjmout a vysadit do nového substrátu. Pokud chcete zkusit semínka, tak bych vysévala již v... celý příspěvek > |
|
voda v bazénu, 12.8.2008 Ke snížení Ph vody v bazénu se dá použít obyčejná soda. Nemám s tím ale žádné zkušenosti, protože Ph máme stálé. Takže Vám nedokážu poradit dávkování. Možná by se vyčetlo na obalu? Nebo se snad ozve někdo, kdo by s dávkováním... celý příspěvek > |
|
|
|
jak zastínit kořen plaménku, 11.8.2008 Přímo u země je dobré rostlinu zakrýt listím, nebo kompostem. Aby byla chráněna spodní část rostliny, doporučuje se zasadit k ní jakékoliv nízkorostoucí trvalky. Já mám mateřídoušku. Můžete použít i nízké skalničky. Zdravím -... celý příspěvek > |
|
Trable se sviluškou, 11.8.2008 To je od Vás hezké, že uvádíte latinský název, ale s řešením problému jste nepomohl - (starý, známý diskutovatel...)
Roztoči se sice množí rychleji, než svilušky, ale ke svému množení potřebují teplotu okolo 27 až 30°C. To v domácích podmínkách... celý příspěvek > |
|
Rybízová štáva - postup Honza, 11.8.2008 Ahoj Honzo, to je také dobrý nápad, ale v tom případě Vám blahopřeji k velikosti Vašeho mrazáku. Mě už se tam nic nevejde a tak se musím držet starého postupu - vše zpracovat okamžitě. Co se dá dělat... Zdravím - Daniela. |
|
Trable se sviluškou, 11.8.2008 To bude zřejmě něco podobného jako ten Biool. Má to být olejová emulze, která ulpí na listech a nedá se tudíž smýt vodou. Přeji paní Michaele, aby její boj byl úspěšný!!! Daniela. |
|
Trable se sviluškou, 11.8.2008 Pokud se Vám svilušky rozmnožily do takto velkých ploch, tak už opravdu nezbývá, než chemický boj. Doporučuji změnit prostředek Omite za Frutapon. Také existuje Biool, ale s tím nemám zkušenosti. Dále je dobré hodně rostliny rosit a zvýšit... celý příspěvek > |
|