voda v bazénu
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 246.138 (?), 2.8.2008 13:52
Děkuji za rady.
Filtrace nám běží cca 9hodin denně.
S těma ponožkama je to zajímavý nápad nicméně netoužím se producírovat v ponožkách v bazénu a čistit denně dno.
Ráda bych tento problém vyřešila jednou pro vždy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 38.246 (?), 2.8.2008 23:08
Nemyslela jsem producírovat se v bazénu v ponožkách, ale vyčistit si dno bazenu a podle potřeby pokračovat dále. Odsát uvolněné řasy, případně přidat potřebnou chemii. Ponožky mě pomohly vyřešít můj problém, tak jsem jen chtěla tuto zkušenost předat dál. Je možné použít i kartáč a dno vydrbat. Jinak si nedovedu představit, že v křišťálové vodě se najednou začnou dělat zelené fleky na dně. Mimochodem, mě vůbec nepřišlo blbý si ty ponožky do toho bazenu vzít a 1x asi 15 min. tam stírat nečistoty. Rozhodně né každý den. Tuto mojí techniku jsem použila 1x za 3 roky. Mimo jiné, udržování křišťálové vody v bazénu 29m3 mě vyjde na 5OO kč za rok. Anna
|
|
|
|
|
|
|
host - 246.138 (?), 4.8.2008 11:15
Tak nám ještě ke všemu odešla včera písková filtrace. Před měsícem kupovaná. Zítra ji posíláme na reklamaci, ale ze zákona je na vyřízení reklamace 30 dní a co s tou vodou v bazénu bude? Mám úplně hrůzu, že zezelená... a my budeme mít v polovině léta po koupání.
Je nějaké řešení jak vodu nějaký čas udržet bez filtrace?
Děkuji Lenka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 246.138 (?), 5.8.2008 15:03
Danielo, děkuji za podporu. Kupovat novu se nám nechce, protože tuto máme opravdu měsíc. Uvidíme třeba budou chápaví a vyřídí to rychle.
|
|
|
|
|
|
|
host - 29.82 (?), 6.8.2008 23:33
Dobrý den,
zaujal mne Váš příspěvek, řeším vysokou hodnotu "volného chloru", jak je napsáno v návodu, jeho hodnota je 3,0 a má být 0,6. Problém je, že za celý den neklesla. Jedná se tedy již o vázaný chlor? Šokem jsme řešili již zelenou vodu, takže se volný chlor přeměnil na vázaný? Co mi poradíte dál? Mám aplikovat další šok? A lze se při hodnotě 3,0 koupat? Všude píší maximálně 0,6, ale vysvětlujte to v tomhle počasí dětem.
Díky za odpověď.
Jana K.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 29.82 (?), 12.8.2008 10:15
Díky za informace,
chlor šel sám pomalu dolů a při hodnotě 2,00 už jsme děti do bazénu pustili a jak píšete - musely se pak hned vysprchovat.
Teď bych ráda věděla, jestli někdo máte zkušenosti, jak snížit Ph vody nějakým obyčejnějším způsobem. Máme bazén 20m3 a hodnota Ph vždy běhen 2 dnů stoupne a musí se snižovat. Spotřebuje se dost přípravku Ph minus, třeba existuje něco ekonomičtějšího.
Díky za rady.
Jana K.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|