|
Příspěvky uživatele - 254.81
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Borůvky chřadnou, 9.8.2023 Dočetla jsem se to např. zde: https://www.boruvkovyraj.cz/?page_id=183
A tady píšou 50-70 litrů za týden: http://boruvkyboruvky.cz/jak-pestovat/
Kolik tedy borůvky zaléváte? Nějak to snad dokážete odhadnout, podle velikosti konve a... celý příspěvek > |  | Borůvky chřadnou, 9.8.2023 Borůvky mám v trávníku a udržuji kolem nich celkem vysokou trávu, aby mi na květináče moc nesvítilo sluníčko.
Mě nevadí, že z borůvek vyteče trochu vody, mě vadí, že bez těch podmisek nepoznám, že už voda vytéká a budu je pravděpodobně zalévat... celý příspěvek > |  |
|  | Borůvky chřadnou, 9.8.2023 Pro 210.156, vy jste asi fanda bio-pěstování, že nedáváte rostlinám žádnou chemii. Většina, kdo zde přispívá, tak ale částečně nebo úplně chemické hnojiva používá. Jenom v čisté rašelině mi borůvka neporoste, něčím to pohnojit musím. No a čisté bio... celý příspěvek > |  | Borůvky chřadnou, 9.8.2023 Myslím si, že je opravdu pro borůvky nejlepší, když je na hnojivu napsáno, že je na borůvky. U jiných rostlin na tom asi tolik záležet nebude, těm můžu klidně nasypat Cererit s troškou rohoviny a přidat kompost na zlepšení půdy. Borůvka ale potřebuje... celý příspěvek > |  | Borůvky chřadnou, 9.8.2023 A není opravdu jednodušší a se stejným efektem mít pod květináčem s drenáží tu misku, než do něj vymýšlet nějaké přepady? |  | Borůvky chřadnou, 9.8.2023 Pane SPCH, já vím, že to s mými borůvky myslíte dobře a snažíte se mi poradit, moc děkuji. Některé rady opravdu poslechnu, např. až budu borůvku přesazovat, tak jí dám dospod drenáž z kamínků oddělenou netkanou textilií. Těch podmisek se ale nevzdám.... celý příspěvek > |  | Borůvky chřadnou, 8.8.2023 Jsem ráda, že se zde najde taky někdo, kdo si myslí, že není zbytečné zjistit, zda je substrát opravdu málo kyselý, nebo ne. Domnívám se, že pokud má substrát PH špatně jenom o trochu, je lepší se ho snažit okyselit, než ho celý vyměnit za novou... celý příspěvek > |  | Borůvky chřadnou, 8.8.2023 Ptala jsem se, v čem je Osmocote pro rododendrony lepší, než Orgamin určený přímo pro borůvky a dostanu odpověď, že o tom nemám ani páru. Velmi přínosná odpověď. Ano, o hnojivu Osmocote nemám ani páru a na stránkách Substral jsem se dozvěděla pouze... celý příspěvek > |  | Borůvky chřadnou, 8.8.2023 Pane PP, na to, že už jste s tímto vláknem skončil, tak reagujete na příspěvky zde docela rychle. Rozhodně zde nikdo netvrdil, že borůvkám chybí většina prvků Mendělejevovy soustavy. Od začátku se zde diskutuje pouze o chybějícím hořčíku nebo železe.... celý příspěvek > |  | Borůvky chřadnou, 8.8.2023 Hořčík už by mým borůvkám chybět neměl, před pár dny jsem postříkala listy síranem hořečnatým a zbytek nalila k rostlině (asi půl litru každé). |  |
|  | Borůvky chřadnou, 8.8.2023 Moc děkuji za info. |  | Borůvky chřadnou, 8.8.2023 Občas jsou tu opravdu protichůdné rady a je těžké si správně vybrat.
Někdo mi vyčítá, že do toho nechci dát ani korunu, když nechci dát 70 Kč za 10 lakmusových papírků, protože se domnívám, že měření PH půdy lakmusovými papírky je nepřesné a... celý příspěvek > |  | Borůvky chřadnou, 8.8.2023 Děkuji, pokud tedy nemá na výsledné PH vliv, kolik dám vody tak to zkusím jak píšete. Ten výluh z čisté rašeliny jste náhodou nezkoušel? Ještě mi prosím dejte vědět, jak dlouho vydrží ty kalibrační roztoky a případně jak je skladovat (v temnu, zimě,... celý příspěvek > |  | Borůvky chřadnou, 8.8.2023  Třeba je PH špatně jenom o trochu, takže se jako první začne projevovat nedostatek železa. Až se mi podaří PH změřit, tak budu moudřejší. Pokud by ale byla rostlina přelitá, nebo jí dokonce hnily kořeny, tak bude asi taky žloutnout celá rostlina.... celý příspěvek > |  | Borůvky chřadnou, 8.8.2023 Také jsem se domnívala, že jsou borůvky přehnojené, ale zde kromě 247.233 se většina přispěvatelů domnívá, že tomu tak není. A jak uvedl 29.66, nehnojila jsem jenom dusíkem, ale především kvalitním hnojivem pro borůvky Orgamin
Listy nežloutnou na... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|