|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Aké odrody sliviek do záhrady?, 8.1.2025 Bude mě zajímat, jak na Vysočině dopadnou stromky slivoní u nedalekého souseda. Koupil jich pátnáct a všechny jsou to Kulinárie (Toptaste). Bylo to pořizované stylem: "No nekup to, když je to tak levný". Původně jsem zamýšlel právě na Vysočině... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 8.1.2025 ....zlatý motorový rosič.
Motorový rosič sice nemám, ale podle video ukázek to musí být jednoznačně nejlepší volba. Mám na mysli výkon. Akumulátorové postřikovače všeho druhu jsou proti němu pouze "plivátka". Jediná výhoda je ta, že nedělají... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2025, 8.1.2025 Mám stejný názor, Milane. Odolné odrůdy vůči plísni bramboru bych taky nikdy nestříkal. |  | Rajčata 2025, 7.1.2025 Ono asi záleží, kdy ten postřik aplikujete. Na konci sezóny by ideálně nezabralo zřejmě nic. Spíš by mě zajímalo, jestli by se to bez těch postřiků dalo minulý rok nějak vydržet. Přesně jsem nesledoval průběh výskytu plísně bramboru na blízkých... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 7.1.2025 Aku vapku jsem používal celou minulou sezónu. Psal jsem o tom v nějakém jiném vlákně. Moje počáteční nadšení nesdílel ani PP ani MV. Samozřejmě, že místo šermování teleskopickou trubkou je jednodušší použít tento přístroj. Zvlášť pokud by se použila... celý příspěvek > |  | Aké odrody sliviek do záhrady?, 7.1.2025 Vřele zdravím všechny příznivce modrých peckovin. Jeden takový krásně zaplozený strom jako má na fotce pan Jano a úplně to stačí. Ne jako já tady "každý pes jiná ves" a pořádná úroda žádná. Největší "plniči sklepa" Stanley a Jojo měly v minulém roc... celý příspěvek > |  | Aké odrody sliviek do záhrady?, 6.1.2025 Máte dost podobné zkušenosti jako já, pane hugovotře. Jofela u vás zatím neoslnila přesně jako u mě, Haganta zpočátku chutná, ale postupně se ta kvalita zhoršuje. Nejhorší právě v minulém roce. Gabrovská mívala plodů dost, ale začíná se to také... celý příspěvek > |  | Rajčata 2025, 6.1.2025 Když myslíte, pane Milane, tak bych si jednu sazenici Crimson Crush ještě vysel (osivo mám). Jsou to taková velká tuhá rajčata s nevýraznou chutí? Z těch neodolných rajčat mně nejméně praská Gardenberry, nejvíce Goldkrone. Rubinka je chutná, nemůžu o... celý příspěvek > |  | Meteor, 6.1.2025 Jeden plod Meteoru jsem v minulosti měl a připadal mi sladký a lahodný poměrně záhy po sklizni. Ale to je jen jedna dávnější zkušenost. Spíš se mi tady podaří občas sklidit pěkné a chutné Melrose než Meteor. O ten Rubimeg (Megumi x Rubín) jsem vůbec... celý příspěvek > |  | Rajčata 2025, 5.1.2025 Zdravím do Ústí nad Labem. Po přečtení vašeho příspěvku, Milane, jsem si uvědomil, že jsem úplně zapomněl na ty odolné odrůdy rajčat vůči PB, které jsem vyřadil, přitom osivo jsem si před časem nasyslil (nakoupil), na rozdíl od Gardenberry. Klíčivost... celý příspěvek > |  |
|  | Admirál 🍎, 5.1.2025 Copak o to, já Meteor znám, horší je že ty dávno naroubované rouby skoro nerostou, na rozdíl od Admirálu, který roste všude slušně. Je to velká škoda, jelikož Meteor byl hodnocený na degustacích podobně vysoko jako Admirál. Předminulý rok se mi... celý příspěvek > |  | Rajčata 2025, 5.1.2025 Kdosi psal, že po 30 letech vyřadil ze sortimentu START. Právě ten se mi vyřazovat nechce. Pro mě snad nejtypičtější rajčatová chuť. |  | Přání pro Vánoce 2024 a Nový rok 2025, 5.1.2025 Zelení aktivisté by se "zaradovali", kdyby viděli takovou zásobu "jedů" u jediného zahrádkáře. Čím hůř pro škodlivé činitele, tím lépe pro nás. Co tě nezabije, to tě posílí. |  | Aké odrody sliviek do záhrady?, 4.1.2025 Korzár má na fotkách uvedeno datum zralosti, takže u Joliny tam má konec září. V podmínkách Podunajské nížiny s uspíšenou vegetací tak o 14 dní jako tomu bylo v minulém roce, je to dost pozdě. To je třeba si pro pěstování takto pozdních švestek... celý příspěvek > |  | Rajčata 2025, 4.1.2025 Já jsem se namísto experimentování rozhodl už před časem výběr odrůd omezovat. Ale fakt se divím, Miloši, že jste nikdy nepěstoval tak profláklé sorty jako Goldkrone a Gardenberry (Tomatoberry). Nějakou zvláštní náhodou zmizely všechny sáčky... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|