Admirál 🍎
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10364) - 70.240 (?) 5.1.2025 10:54
Copak o to, já Meteor znám, horší je že ty dávno naroubované rouby skoro nerostou, na rozdíl od Admirálu, který roste všude slušně. Je to velká škoda, jelikož Meteor byl hodnocený na degustacích podobně vysoko jako Admirál. Předminulý rok se mi urodilo pár prvních plodů Pink Lady. Překvapila příjemná příchuť a trvanlivost. Ovšem plody byly spíše tvrdé a sušší na rozdíl od Admirálu, který má konzistenci dužniny fantastickou. Co se týče Meteoru, kde je jedním z rodičů Megumi, tak se musím spokojit s Rubimegem, který také pochází z Megumi, ale rouby rostou od začátku o poznání lépe, než u Meteoru.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1738) - 165.146 (?), 3.1.2025 16:17
Pane Korzár, mám podobnou zkušenost.Po pěti letech od výsadby mě sežrala strom nekróza viz.příloha.Vysadil ze zvědavosti a už nikdy.Mám mnoho chutnějších ale hlavně plodově spolehlivějších odrůd.Na jeho místo vysazen Meteor a co se týče chuti je mnohem lepší.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.5 (?), 3.1.2025 16:46
V chuti a skladovatelnosti je Admirál bez konkurence. Ovšem neumí ho vypěstovat každý.
|
|
|
|
|
|
|
host - 124.55 (?), 4.1.2025 10:18
Na Admirál mám shodný názor jako pan Mičurin II. Chuť tohoto jablka mě nijak neohromila. Meteor neznám, pro mě je chutnější například Topaz než přechválený Admirál.
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10364) - 70.240 (?), 5.1.2025 10:54
Copak o to, já Meteor znám, horší je že ty dávno naroubované rouby skoro nerostou, na rozdíl od Admirálu, který roste všude slušně. Je to velká škoda, jelikož Meteor byl hodnocený na degustacích podobně vysoko jako Admirál. Předminulý rok se mi urodilo pár prvních plodů Pink Lady. Překvapila příjemná příchuť a trvanlivost. Ovšem plody byly spíše tvrdé a sušší na rozdíl od Admirálu, který má konzistenci dužniny fantastickou. Co se týče Meteoru, kde je jedním z rodičů Megumi, tak se musím spokojit s Rubimegem, který také pochází z Megumi, ale rouby rostou od začátku o poznání lépe, než u Meteoru.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 165.72 (?), 3.1.2025 21:17
Pěstují Admirál deset let. Mám pět stromů na třech podnožích. Hořkou pihovitostí trpí na všech, některý rok víc, jiný méně. Za tu vynikající chuť, kvalitu dužniny dlouho do jara mi jeho pěstování stojí. Doma už jiné jablka ani jíst nechtějí, krom Rubinoly. A to pěstuji řadu vynikajících odrůd.
Hugovotr
|
|
|
|
|
|
|
host - 56.84 (?), 1.2.2025 18:49
Podobne na Admirál nedám dopustiť.Teda na chuť a skladovatelnosť.Chuťovo sa mu vyrovná asi len Honey Krisp.Teda za mňa.S pestovanim Admiralu to je na dlhé trate.Wuxal, vápenec,Champion, Silit a stále dookola.Ale keď to výjde je to paráda.Sever Slovenska 490 m.n.m.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|