Příspěvky uživatele - 208.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zkroucené listy na rajčatech, 8:22
Gardol. Do druhého pravopisu se vloudila chybička. Milan HP
Rajčata 2025, 27.4.2025
Nové hlášení: vývoj viditelně probíhá. Rose Crushe už zažloutly, tedy otevírají květní poupata. Takže jsem dnes vysadil další čtyři kousky. Ty nejpřerostlejší, které už to nutně vyžadovaly. Postup jsem zvolil stejný jako minule. Dva Mountain Magiky,... celý příspěvek >
Zkroucené listy na rajčatech, 27.4.2025
Obecně mám dojem, že substráty pro výsev a množení jsou spolehlivější než ty pro pěstování dospělých rostlin. Jsou také dražší. Dost možná, že riziko reklamace je v tomto případě vyšší. Milan HP
Proč jen o substrátech? Mám za to, že tady řešíme rezidua herbicidů v materiálech, které jsou v prodeji a způsobují kroucení listů a špatný vývoj rostliny. Chcete snad být regulovčikem této diskuze? Navíc kompost rozhodně není jen na založení... celý příspěvek >
Tak, Gramoflor mne nikdy za ta léta nezklamal. To už jsem psal. Léta jsem ho odebíral z blízkého zahradnictví. Jenže mi ho před dvěma lety zavřeli. Hawitu vůbec neznám, nikdy jsem ji tady neviděl. Gramoflor teď není po celém městě k dostání. Takže... celý příspěvek >
Vápník pod rajčata, 27.4.2025
Já jen chtěl naznačit, že nic v tom postřiku není zdraví škodlivé. Ale slivovice tam bude při vašem ředění málo. Milan HP
Ten můj koupený kompost je důkazem. Milan HP
Kvetou, 26.4.2025
Už Tě naprosto chápu - je to nádhera. Takhle krásný nejsou ani plně rozkvetlá rajčata. Milan
Zkroucené listy na rajčatech, 26.4.2025
Může, ale není. A i když se snažím kupovat profesionální materiál s dobrou pověstí, bez ohledu na cenu, stalo se mi to také. Kontrola vstupního materiálu není stopro ani tam. Samozřejmě jsem se na ten vadný kompost zapomněl podívat. Tak až... celý příspěvek >
Miloši, ty postižené listy se nejspíš nezmátoří. Moje zkušenost. Ale pokud jsi odstranil to reziduum herbicidu, nové listy už budou normální. Neumím říct, zda je lepší to nechat u rajčat na nové zálistky. Asi to vyjde nastejno. U mne byly postižené... celý příspěvek >
Vápník pod rajčata, 26.4.2025
Rajčata lze radostně jíst ještě mokrá postřikem. Milan HP
Nevzešel česnek, 26.4.2025 Obsahuje fotku
Ten můj prořídlý česnek dnes vypadá takto. Konce listů nežloutnou jako loni. Sice bych si ho představoval silnější, ale hnojím ho (síran amonný a posléze ledek vápenatý na povrch), tak snad to dožene. A když ne, spokojím se s malými česneky, hlavně... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 26.4.2025 Obsahuje fotku
Dnešní foto ukazuje, tedy zatím, že ten nápad/nutnost nebyl zase až tak ujetý, jak jsem si myslel. Rajčata se viditelně slušně chytla, nezvadl ani lísteček. Sice růst, pokud vůbec nějaký, je nepatrný, tedy nepostřehnutelný, ale teď už se má oteplit,... celý příspěvek >
A ještě mne napadá jedno opatření: řeřichový test. Nakoupit substrát v předstihu a otestovat ho ať už řeřichou nebo jinou citlivou rostlinou. Mám za to, že těch vadných není rozhodně většina. Zvlášť by se to vyplatilo při velkém počtu sazenic ve... celý příspěvek >
Ne, s těmi substráty si problémy nevymýšlíme. A dost dobře nechápu, jak by v tom výrobce mohl být nevinně. Ručí přece za své výrobky nebo ne? Milan HP
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika