Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vymrzání květních pupenů odrůd meruněk v zimě 2022/2023, 16.4.2023
Vidím, že jsem svůj příspěvek vložil do špatného vlákna. Sám jsem podobné založil asi před měsícem, ale tady u nás v zimě poslední roky moc nemrzne. Letos nebylo ani těch -10°C, jako roky před tím. Horší je to s mrazem po odkvětu.
Dukát, 16.4.2023
Můžu připojit i seříznutý kus odrůdy Elisson Orange, tedy pokud sbíráte odrůdy, které mají něco společného s Coxovou renetou. Ideální je část roubu nakopulovat, případně dát za kůru a část naočkovat na jinou jabloň. Ovšem, prozatím nevím, co tyto... celý příspěvek >
Rozkvétání slivoní, 16.4.2023
Nic převratného jsem nevyfotil, jen mám radost z květů na roubech z minulého roku. (VŠÚO Holovousy). Co se týče japonské slivoně Fortune, tak je tam nadějné množství opylených květů, ale jestli vydrží, to těžko říct. Jak vypadá Fortune u Martina?
Rozkvétání slivoní, 16.4.2023 Obsahuje fotku
Květy na roubech z minulého roku.
Vymrzání květních pupenů odrůd meruněk v zimě 2022/2023, 16.4.2023
Přes spáleniště, přes krvavé řeky... Docela mě překvapuje, že na "spáleništích" může už někdo dělat konečnou rekapitulaci. Já začínám být přes počáteční eufórii docela opatrný na "Bilance - mráz 18.5. 2012" (název vlákna), respektive na nějaké... celý příspěvek >
Broskve 2023, 15.4.2023
Těžko říct, jak dopadne Springcrest, Maycrest, Sagittaria, jen bych chtěl poznamenat, že jsem zapomněl pochválit nejoblíbenější broskvoň FLAMINGO. Zpočátku se mně jevila v chuti jako dosti broskvově netypická, ale postupem času jsem ocenil, že... celý příspěvek >
Dukát, 15.4.2023
Stromek Dukátu jsem nikde 20 let neviděl. Přitom Coxovu renetu nebo Bláhovo oranžové prodávají. Roub Dukátu mám druhým rokem. Pravost nemůžu potvrdit ani vyvrátit. Ani si teď nevzpomínám od koho pochází, jestli od MV, Morvaie, nebo pzCH. Nějaké... celý příspěvek >
Postriky ovocnych stromu, 15.4.2023
Osobně bych opravdu nechtěl postřikovač honěný bateriemi a ani malou řetězovou pilu na vyvětvování. Na to, že nás čeká doba, kdy na baterky budou jezdit skoro všechna auta, to neni zrovna povzbudivé. Uznávám, že nosit na zádech postřikovač... celý příspěvek >
Meruňky 2023, 15.4.2023
Květy Vanilla Cot sice vůbec nevypadaly spáleně, přesto opadaly, tak jako ostatní COTY. Od této šlechtitelské firmy se bude vesměs jednat o hodně sváteční meruňky, jelikož se nedá očekávat, že by u nás meruňky začaly kvést déle. Trend bude spíše... celý příspěvek >
Rakovinné odumírání větví peckovin, 15.4.2023
Nevím, no... před lety mně tady vyskočilo odumírání pupenů ve větší míře na více odrůdách, ale nejvíc na Princess z Klivie BA. Zůstalo toho na ní jen málo živého, ale vzpamatovala se. Po léčbě mědí to nějaký čas všude fungovalo, lépe řečeno, výskyt... celý příspěvek >
Legolda, 14.4.2023
To já taky. Problém je, že Jirkovi Legolda zašla a ty naše stromky nemusí vůbec být Legoldy.  Ta moje je už třetí. 
Rakovinné odumírání větví peckovin, 14.4.2023
Mám tady zásobu Ridomilu Gold, v kterém je taky mancozeb, tak že bych ho místo na rajčata použil na broskvoně? Ten Jayhaven předtím žádné problémy neměl. Nejsem poslední dobou spokojený s podnožemi Adesoto. Může to být samozřejmě náhoda, ale udržet... celý příspěvek >
Rozkvétání broskvoní, 14.4.2023
A čím si to vysvětlujete, pane Waltře? Jde o snahu omezit vkládání fotek? Dříve se příspěvky s fotkami zobrazovali v hlavním přehledu ihned. Od nějaké doby se zobrazovali v hlavním přehledu později a teď vůbec. V tom musí být nějaký záměr. Možná máte... celý příspěvek >
Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 14.4.2023
Neví někdo, kdo je host 232.16, co napsal příspěvek v tomto vlákně 6.4. 2023 ve 22.29?
Rakovinné odumírání větví peckovin, 14.4.2023
Nebylo by špatné mít přehled o citlivosti odrůd na bakteriózy. Například kdyby Jirka s Davidem udělali nějaký přehled meruněk a broskvoní, které jim na bakteriózy "odešly". Letos mě asi nejvíc překvapila broskvoň Sagittaria, která se minulý rok pěkně... celý příspěvek >
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika