Že byla barerie v přístroji, vůbec nic neznamená. Ni-MH, mají vydržet minimálně 500cyklů. Smůlu máme vtom, že neexistuje firma, která by byla schopna zjistit kapacitu těchto baterií a navíc se téměř nikde nepíše o příčném proudu, kterým se snižuje kapacita batreie. To že plně nabitá baterie, údajně vydrží několik let je velmi lichá informace. Já používám, jen malé baterie AA a AAA. Začínám uvažovat o ukončení jejich používání. Jednak jsem nedosáhl deklarovaných počtů nabíjecích cyklů a navíc v přístrojích konstruovaných na voltáž 1,5V na článek, způsobují nemalé potíže.Používám černé baterie Panasonic, a problém už je v signalizaci procesu nabíjení. Návod existuje jen ve formě ke stažení za poplatek. Moje nabíječka začala mrkat zeleně a prakticky se do baterí nic neukládá, protože přístroj poháněný těmito bateriemi nefunguje. Nedoplní ani jiné nové batrie! Osobně bych opravdu nechtěl postřikovač honěný bateriemi a ani malou řetězovou pilu na vyvětvování. Tento příspěvek považujte jen jako rozšiřující, co se týče baterií a nereagujte na něj.