|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 18.12.2023 Idared potvrzen. Kdo by taky nepoznal chuť nejprodávanější odrůdy jablek už před rokem 1989. Objevil jsem dávno objevené a dávno vyzkoušené. Dnes mě překvapily "pálky" za jablka v obchoďáku. Sortiment: Red Delicious, Gala, Jonaprince, Red Prince,... celý příspěvek > | | Počasí, 16.12.2023 16.12. Albína
- 16. prosinec v pražském Klementinu: minimum – 19,1 °C (r. 1808), denní průměr 1,8 °C (od r. 1961), maximum 15,2 °C (r. 1989).
- Lidová rčení: Hubená si ho vzala – umřel. Roste mu to v hubě – jí to s nechutí.
Pranostiky:
- O... celý příspěvek > | |
| | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 15.12.2023 Taky už nevím, co k tomu napsat. Pan Kaněra kdysi prohlásil, že Idared u něj nežerou ani králíci. Tyto plody zase tak špatné nejsou. Jak říkám, na 600 metrů, kde je Topaz jako "šťovík", má tato odrůda solidní kvalitu. Patrná je jonathanová příchuť,... celý příspěvek > | | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 15.12.2023 Dnes jsem vyfotil nějaké plody, co jsem si přivezl z Vysočiny. Větší i menší. Při neoptimálním skladování je nyní dužnina sice stále pevná, ale už méně šťavnatá. Chuť velice známá připomínající Idared. | | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 12.12.2023 Ty fotky nejsou moc výstižné, ani nejsou jetě plody moc vybarvené. Chuť by Idaredu odpovídala. Hlavně je strom velice úrodný, nevynechává a nezmrzá. Nevím, jestli na něm ty rouby Admirálu uspokojí takovým množstvím jablek jako původní Idared. Jinak... celý příspěvek > | | Rakovinné odumírání větví peckovin, 12.12.2023 Včera jsem ty menší, náchylnější stromky vzal dodatečně Championem, ale jestli to bude mít nějaký účinek, to je těžko říct. Po signalizaci na Ametu je vemu nejspíš v lednu ještě dvakrát proti kadeřavosti a potom ještě do rozkvětu asi dvakrát, ale... celý příspěvek > | | Počasí, 12.12.2023 Jo, jo, teplo jak v předjaří. Kdepak 100 dní pořádné zimy, jak říkaly nějaké pranostiky. Tak doufám, že jste toho využil a vytáhl alespoň na chvíli běžky. | | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 12.12.2023 Pěkné, KUKY. Na Vysočině mám jeden z Admirálů taky naroubovaný na Idaredu. Můžeš posoudit ve vlákně Určení jablka dle fota, jestli to Idared opravdu je. Na tu Vysočinu bych čekal horší chuť. Pravý Golden nemám, jen Biogolden. Není špatný, nasládlý,... celý příspěvek > | | Rouby švestek/meruněk, 12.12.2023 Tak to je fajn, zřejmě tam nemají nic lepšího na práci. Pak, že sem nechodí. | | Rouby švestek/meruněk, 11.12.2023 Tak alespoň, že se můžete s chutí do někoho pustit, viďte, když už nic jiného. Ti tři pánové, o kterých jsem se zmiňoval, si vystačí sami na své vlastní úrovni konverzace a zdejší fórum by jim nic nepřineslo, to uznávám. Co se týče Korzára, tak sám... celý příspěvek > | |
| | Rouby švestek/meruněk, 11.12.2023 Bohužel Geronimo se po konfliktu s Korzárem odmlčel. Poté, co Korzár založil konkurenční fórum zahrada on.line, odstěhovali se mnozí ovocnáři tam a není v mých silách dostat někoho z nich zpátky. viz. doktor Miloš Vysloužil a jeho případné informace... celý příspěvek > | | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 7.12.2023 To je moc pěkné. Vítězem dnešní mojí degustace je celkem jasně ADMIRÁL. Dužnina sice tužší, ale šťavnatá, pro mě s velmi příjemnou příchutí, nezlobte se na mě. Jak jsem psal, Admirály z Vysočiny byly popraskané, takže můžu hodnotit jen ty zdejší.... celý příspěvek > | | Potřebuji tip na dobrou švestku, 7.12.2023 Ke KUKYHO příspěvku:
Jofela - rád bych se dočkal stejné zkušenosti
Presenta - stejná zkušenost, plody malé, ale i když tužší, bývaly velmi chutné. V tomto roce větší, měkčí, méně chutné.
Stanley - v plodnosti naprosto spolehlivá, u mě netrpí... celý příspěvek > | | Rouby švestek/meruněk, 7.12.2023 Tak kvalitní rouby, jako z posílají z Holovous vám nikdo většinou nepošle. Nevím, jestli je pošlou každému, jak pravil pan Mikeš13, ale zkusit to můžete. Podobně si bude muset počínat pan MH se skvělou ranou švestkou s názvem Eliášova, druhá možnost... celý příspěvek > | | Rakovinné odumírání větví peckovin, 7.12.2023 Prováhal jsem postřik proti odumírání pupenů broskvoní. Hodně listí totiž ještě zůstává na stromech. Ani to snad nebude podnoží GF-677 jako tím, že první listí bylo kadeřavé a opadalo a toto druhé je dost opožděné. Jak jste na tom vy? | |
|
|
|
|