|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Topstar plus, 9.11.2017 Nevím jak na velkém stromě, ale mně moc nehnijí. Musím uznat, že v kvalitě patří mezi ty lepší "TOPY". Chuť je poměrně výrazná, i když jaksi švestkově nedotažená. | | Dicolor, 9.11.2017 U mě jsou za vrcholem. Některé už hniličkovatí. Optimální konzumní zralost je tak druhá polovina řijna do začátku listopadu (skladované venku). | |
| | Dicolor, 8.11.2017 Tohle přirovnání ke "starým časům" se moc nepovedlo. Někdo si může napsat, že plody mají příchuť krmné řepy a druhý zase, že je to nesmysl. Co se týče mých plodů, kupovaných plodů Dicolor ve vlákně zakoupené hrušky, ale i jinde, mají pokaždé tu... celý příspěvek > | | Děkanka robertova, 5.11.2017 Nevím, jestli je Děkanka Robertova to, co u jablek Coxova reneta, jak se uvádí v pomologickém atlase, ale kvalita plodů pravděpodobně neztratila nic ani dosti značným podtržením (kvůli znehodnocení ptactvem). Dužnina je nyní máslovitá, šťavnatá,... celý příspěvek > | | Kolik hrušek denně, 3.11.2017 Jardo, děláš si srandu? | | Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 3.11.2017 Takže zhruba v období dozrávání Hanity. Co se týče klasických Domácích švestek, tak v tomto roce rozhodně nebyly všude. Na mnoha místech na jaře zřejmě zmrzly. Kupříkladu ve vyšších polohách (Hornosvratecká vrchovina, nebo pod Orlickými... celý příspěvek > | | Dušičková - legenda nebo skutečnost, 3.11.2017 Stando, a Dušičková letos byla? | | Dicolor, 31.10.2017 Dobrý den, pane. Po každé snědené Dicolorce si říkám, jaký je to nesmysl, přirovnávat její chuť ke krmné řepě, jak to učinil Miloš Vysloužil. Dobře vychlazená (skladované venku) máslovitá, šťavnatá, s onou tradiční jemnou příchutí. Kdyby jich tak... celý příspěvek > | | Dicolor, 28.10.2017 Ta Bohemica byla poškozená ptactvem, tak jsem ji slupnul, než se skazí a jak říkám, dala se. Chruplavá, hodně sladká viz. Pařížanka. U Davida nevím, měli ho tady tenkrát ti prodejci taky, ale nevybočoval z průměru, stromek se mi neujal. Místo něj... celý příspěvek > | | Kotvičnik, 28.10.2017 Ale vliv na krevní tlak jsem bohužel nezjistil. (jak psal Jarda v příspěveku z 11.10. 2015 v tomto vlákně)
Na různé srdeční neduhy a tudíž i na tlak má vliv HLOH. Uvádí to například Jiří Cingroš ve své knize, v kapitole s názvem Hloh... celý příspěvek > | |
| | Dicolor, 28.10.2017 ale v budoucnu to bude moje volba číslo 1 už z důvodu negativních recenzí na tuto českou odrůdu.
Tak to jste mě rozesmál. Na druhou stranu nemůžu tvrdit, že všechny české odrůdy jsou super. Ve vlákně zakoupené hrušky, mi z těch méně... celý příspěvek > | | Dicolor, 28.10.2017 Příznivcem odrůdy Lucasova není pan Miloš Vysloužil (dále jen MV), ani pan PP (dále jen PP) . První výše jmenovaný z důvodu nepříznivé polohy pro pěstování této odrůdy, a ten druhý z důvodu horší kvality kupovaných plodů v obchodě. Každopádně... celý příspěvek > | | Dicolor, 12.10.2017 Začíná pomalu i "řepná kampaň" Dicoloru. Ke krmné řepě odrůdu přirovnal pan MV, ke smůle šlechtitele Boumy, abychom si rozuměli Sice žádné přesvědčivé barvičky na slupce, ale první měkkčí plod nezklamal. Příjemné "máslíčko" s nyní ještě nepatrnou... celý příspěvek > | | Fantastická Konference, 12.10.2017 Konference nepřekonaná. Naozaj. Vlastnoručně vypěstovaná se "smetanově"-hruškovou chutí. Prostě to nejlepší z hrušek. Na obrázku s jediným plodem Lucasovy. | | Boikovo obrovské, 12.10.2017 Kam se hrabe Admirál, Bohemia nebo Rubinola na sudetoněmecké Boikovo. Vyfocený plod po čtrnácti dnech v pokojové teplotě. | |
|
|
|
|