Dicolor
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 28.10.2017 14:03
ale v budoucnu to bude moje volba číslo 1 už z důvodu negativních recenzí na tuto českou odrůdu.
Tak to jste mě rozesmál. Na druhou stranu nemůžu tvrdit, že všechny české odrůdy jsou super. Ve vlákně zakoupené hrušky, mi z těch méně rozšířených chutnala jen Amfora, jinak jen klasika - Dicolor, Bohemica, Erika. Myslím z těch vyfocených v tom vlákně. Třeba, když jsem teď kousl do Bohemicy, tak i když je tvrdší, tak by se dalo říci, že je to typická, snad ještě sladší Pařížanka. Tím chci říct, že by se daly sníst už teď, v této tuhé konzistenci. Moje Dicolorky jsou momentálně snad z důvodu horšího oslunění pouze žluté, jen s místy nepatrným líčkem, ale pro mě chutné, příjemné, rozhodně to není žádná "řepa".
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
D.Boudyš - (31) - 126.102 (?), 25.10.2017 21:47
Po shlédnutí této fotky musím opravdu konstatovat, že se asi nejedná o Dicolor.
Typické znaky mojí hrušně:
Konzumní zralost: od poloviny října, máslovitá, krátká tlustá stopka, netypický baňatý tvar (tlustý dole), červené líčko, strom roste krásně rovně vzpřímeně, malé tečky na hrušce.
Můj tip: Decora, ale tam nesedí konzumní zralost.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
D.Boudyš - (31) - 126.102 (?), 25.10.2017 22:06
Vypadá to, že Váš tip je poměrně přesný. Tak teď nevím, zda mám být rád, že nemám takovou hrušku, jakou jsem si koupil a nebo zklamaný.
Počkám na úrodu příští rok a uvidím. Každopádně jsem s hruškou spokojený a Vám děkuji za tip. Já budu pátrat dál, ale myslel jsem, že Děkanka Robertova je poměrně vzácná.
|
|
|
|
|
|
|
D.Boudyš - (31) - 126.102 (?), 25.10.2017 22:41
Omlouvám se ještě za spam, ale troufnu si říci ještě jeden tip
Denisa? nevím, zda tato odrůda je v konzumní zralosti máslovitá.
Pokud by měl ještě někdo nějaké tipy, tak budu rád a omlouvám se, že jsem vychválil hrušku pod falešným názvem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
D.Boudyš - (31) - 112.233 (?), 26.10.2017 20:33
Dnes jsem ještě pátral a zjistil jsem, že jsem Vás možná zmátl, napsal jsem, že mám hrušeň Lucasova, ale tu jsem koupil až letos. Při shlédnutí plodů na fóru pod názvem Lucasova a popisu na různých stránkách musím konstatovat, že se asi jedná o strom Lucasova, neboť mi plody postupně žloutnou a v pokojové teplotě už jsou celé žluté s malým červeným líčkem, růst, sklizňová a konzumní zralost... Dá se říci, že všechno sedí.
Myslíte, že by to mohla být Lucasova?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
D.Boudyš - (31) - 221.2 (?), 28.10.2017 12:20
Pokud se opravdu jedná o odrůdu Lucasova, tak se nedá s kupovanými plody srovnávat, ale spodní část hrušky a to zakončení bubáku je typické pro Lucasovu, ale budu ještě tak rok sledovat a porovnávat, abych si byl jistý.
Já jsem z Opatovic nad Labem, tak jsme z blízké vzdálenosti. Jestli se vše potvrdí, tak Dicolor nemám a ani nemůžu posoudit její chuť, ale v budoucnu to bude moje volba číslo 1 už z důvodu negativních recenzí na tuto českou odrůdu.
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 28.10.2017 14:03
ale v budoucnu to bude moje volba číslo 1 už z důvodu negativních recenzí na tuto českou odrůdu.
Tak to jste mě rozesmál. Na druhou stranu nemůžu tvrdit, že všechny české odrůdy jsou super. Ve vlákně zakoupené hrušky, mi z těch méně rozšířených chutnala jen Amfora, jinak jen klasika - Dicolor, Bohemica, Erika. Myslím z těch vyfocených v tom vlákně. Třeba, když jsem teď kousl do Bohemicy, tak i když je tvrdší, tak by se dalo říci, že je to typická, snad ještě sladší Pařížanka. Tím chci říct, že by se daly sníst už teď, v této tuhé konzistenci. Moje Dicolorky jsou momentálně snad z důvodu horšího oslunění pouze žluté, jen s místy nepatrným líčkem, ale pro mě chutné, příjemné, rozhodně to není žádná "řepa".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|