Dicolor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 142.2 (?), 26.11.2017 20:36
Příspěvky jsou vtipné a nemám z nich pocit, že mě chcete urazit, takže No problem. Jen ukažte ostatním, zač je v Pardubicích perník.
Asi máte pravdu, že u p. Vyskoužila nakonec negativní názor převládl.
Já jsem tím chtěl říci, že přes řadu nectností mě vlastně Dikolor jako podzimní hruška chutná, ale určitě jsou lepší.
Karel JM "Jemelka"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 11.135 (?), 27.11.2017 11:50
Těmhle lidem jde asi jen o to, aby se mohli chlubit velikostí
A mám to, odhalil mě
Několik desítek kg hrušek a jablek oloupu a rozkrájím na křížaly. Je to div, ale u těch velkých to jde 3x rychleji, nevím, čím to je. Popadané hrušky sbírám. Kupodivu sbírání těch drobných trvá déle. Přebytky sklizně nabídnu známým k prodeji. Mám asi špatné známé, všichni preferují větší plody.
Když někdo sklidí 3 plody proto, aby filozofoval nad pikantností jejich chuti, chápu, že mu na velikosti nezáleží.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 153.9 (?), 27.11.2017 18:25
I my máme Dicolor a protože u nás, když se urodí hruška, tak je to svátek, tak Dicolor byl překvapením podzimu - ano, plody byly malé a nanicovaté, ale byly... a světe div se - chutnaly jako hruška a ne jako řepa. Je to o možnostech, to co jinde nemá smysl ani ze stromu utrhnout, toho my si považujeme jako vzácnosti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 189.156 (?), 27.11.2017 23:41
Je to tak, jak říká Petr. Jsem v tomto určitě fajnšmekr a chci si vychutnávat pravé, originální, plné chutě, žádné namixované napodobeniny. Pamatuju jak jsme kdysi dávno ochutnávali s kamarádem v lednickém sadu zahradnické fakulty různé ty novější odrůdy české provenience. Dojem z nich byl více než rozpačitý. Kam se poděla jakoby pryskyřičná chuť Špinky, křupavá sladkost Hájenky, jemná navinulost Předobré, medovost opavské Cukrůvky, nebo letošní objev- neuvěřitelná Colomaova?
Ing. Fidla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|