Dicolor



                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?) 
23.11.2017 23:26

Jsem rád, že berete moje příspěvky "sportovně". Nemyslím to špatně, spíš se občas snažím o nějakou nadsázku, kterou většina lidí asi nechápe. Projížděl jsem si kousek vlákna, ale názory pana Vysloužila jsou někde vpředu, takže nevím, co máte konkrétně na mysli. Co si tak vzpomínám, tak panu doktorovi nevyhovuje de fakto na Dicoloru vůbec nic. U nás by se ovoce z velkého stromu snědlo velmi brzo. Jsou to prostě dobrý hrušky.smiley

  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 142.2 (?), 26.11.2017 20:36

Příspěvky jsou vtipné a nemám z nich pocit, že mě chcete urazit, takže No problem. Jen ukažte ostatním, zač je v Pardubicích perník.

Asi máte pravdu, že u p. Vyskoužila nakonec negativní názor převládl.

Já jsem tím chtěl říci, že přes řadu nectností mě vlastně Dikolor jako podzimní hruška chutná, ale určitě jsou lepší. 

Karel JM "Jemelka"

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 27.11.2017 11:41

Karle, já rozhodně netvrdím, že je nejlepší. Ale z těch novějších kříženců je to ta lepší odrůda. Některé z nich jsou totiž mdlé až hanba. smiley U doktora Vysloužila tak trochu nechápu proč mu vadí menší velikost plodů. Neživí se přece jejich prodejem. Těmhle lidem jde asi jen o to, aby se mohli chlubit velikostí a aby byli příslušně oceněni publikem za nějaké megahrušky. Co se týče kvality, tak prozatím žádná z těch novějších odrůd se v chuti nevyrovná těm starším vybraným sortám, kde mnohé z nich ani dostatečně neznáme. Být Vámi sháněl bych právě ty starší.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 11.135 (?), 27.11.2017 11:50

Těmhle lidem jde asi jen o to, aby se mohli chlubit velikostí

A mám to, odhalil měblush
Několik desítek kg hrušek a jablek oloupu a rozkrájím na křížaly. Je to div, ale u těch velkých to jde 3x rychleji, nevím, čím to je. Popadané hrušky sbírám. Kupodivu sbírání těch drobných trvá déle. Přebytky sklizně nabídnu známým k prodeji. Mám asi špatné známé, všichni preferují větší plody.
   Když někdo sklidí 3 plody proto, aby filozofoval nad pikantností jejich chuti, chápu, že mu na velikosti nezáleží.

                     
host - 156.177 (?), 27.11.2017 13:11

No ano M.Vyslouzil ma idealne podmienky, silne urodnu podu na hranici cernozeme, dobra poloha, obrovske plody preto ta chlouba.Nie kazdy moze zahradkarcit v tak rajskych podmienkach snad z toho prameni ta necekena chlouba smiley

                     
host - 153.9 (?), 27.11.2017 18:25

I my máme Dicolor a protože u nás, když se urodí hruška, tak je to svátek, tak Dicolor byl překvapením podzimu - ano, plody byly malé a nanicovaté, ale byly... a světe div se - chutnaly jako hruška a ne jako řepa. Je to o možnostech, to co jinde nemá smysl ani ze stromu utrhnout, toho my si považujeme jako vzácnosti.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 27.11.2017 19:49

Něco pro Káju. Karliku: dneska jsem slupnul posledního a mrňavého Generála L. a opravdu Boscova flaška "hadr", ale spíše něco podobného, takže se starými odrůdami neváhej.  Proč si pořizovat náhražkovou chuť v podobě kříženců, když můžeš mít originál. Pokud máš samozřejmě dobrou polohu, nacož si teď momentálně nevzpomínám. 

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 27.11.2017 20:59

Karle, na pana Fidlu nedám dopustit, protože je fajnšmekr. Takže mu věřím, že poznal spoustu starých chuťovek. Každá stará hruška někde u silnice taková nebude, ale on určitě ví, které z těch starých odrůd jsou perfektní a rozhodně u nich nerozhoduje vzhled ani velikost, jako u těch nových, které tady "chrlí" Milan. 

                     
host - 189.156 (?), 27.11.2017 23:41

Je to tak, jak říká Petr. Jsem v tomto určitě fajnšmekr a chci si vychutnávat pravé, originální, plné chutě, žádné namixované napodobeniny. Pamatuju jak jsme kdysi dávno ochutnávali s kamarádem v lednickém sadu zahradnické fakulty různé ty novější odrůdy české provenience. Dojem z nich byl více než rozpačitý. Kam se poděla jakoby pryskyřičná chuť Špinky, křupavá sladkost Hájenky, jemná navinulost Předobré, medovost opavské Cukrůvky, nebo letošní objev- neuvěřitelná Colomaova?

           Ing. Fidla

                     
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 224.76 (?), 28.11.2017 8:35

Jsem si na Vás, Ondro, vzpomněl v neděli, když jsem sbíral z pod stromů plody Koporečky smiley.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika