Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Suchá skvrnitost listů peckovin, 4.6.2022
Antre jsem v prodeji za poslední roky neviděl, pane 81.144. V textu uvedené účinné látky jako mancozeb (Dithane) a myclobutanil (Talent) už také nejsou v prodeji. Měď na podzim po opadu listů a na jaře při aplikaci proti kadeřavosti omezí i napadení... celý příspěvek >
Suchá skvrnitost listů peckovin, 4.6.2022
suchá skvrnitost listů peckovin Stigmina carpophila říše: houby (Fungi) třída: Dothideomycetes čeleď: Mycosphaerellaceae Další názvy: suchá skvrnitost listů třešně Vědecká synonyma: Clasterosporium carpophilum, Wilsonomyces... celý příspěvek >
A co vaše višně?, 4.6.2022
Pěkné. Černou, dobře vyzrálou Morelu bych si hned dal. 
Suchá skvrnitost listů peckovin, 31.5.2022
Občas tady sprchne a při bližším ohledání jsou na některých listech broskvoní a slivoni Hanitě drobné červené tečky. Pokud má někdo nějaký nápad čím ošetřit listy proti suché skvrnitosti tak sem s ním. Včera jsem použil fosetyl (Aliette). 
Broskvoň a nektarinka odolná více kadeřavosti?, 31.5.2022
Amsdenova je proti kadeřavosti dobře odolná. Je pozdnější než Redwin a Primissima a z nich nejkvalitnější. Ovšem malé Primissimy dozrávající už koncem června byly díky své ranosti u mě velice oblíbené. Albatros ani Luna kadeřavost nemají, ale byly... celý příspěvek >
A co vaše višně?, 31.5.2022
Třešní a višní bude málo. Královna Hortenzie kvetla bohatě, ale výsledek je "pár" višní, přitom se zdálo, že se plodnost každým rokem zvyšuje. Sousedova třešeň je při bližším ohledání pravděpodobně napadena moniliovým úžehem, který zlikvidoval pouze... celý příspěvek >
Topgigant, 30.5.2022
Haroma Haroma Toptaste
Topgigant, 30.5.2022 Obsahuje fotku
Mně bude sloužit Topgigant jako dobrý nosič roubů jiných odrůd. Nohoře se mi dobře ujal tenký roub Haromy, která opět zašla. Také jsem si pěkně rozrouboval Harbelu, která roste slabě. 
Broskvoň a nektarinka odolná více kadeřavosti?, 30.5.2022 Obsahuje fotku
Primissima a Redwin netrpěly kadeřavostí vůbec i bez postřiků. Teď už mám jen Amsdenovu a kadeřavostí netrpí rovněž. Luna s Albatrosem jsou letos čisté, ale ošetřit se musí vždy. Benedicte má sem tam nějaký okraj listů mírně zkadeřený. Stejně je na... celý příspěvek >
Vrublovanie do razstepu, 23.5.2022
Je třeba si uvědomit, že ne všechny rouby, které po naroubování naraší, dále porostou. Z těch asi 15 odrůd švestek jsem rád, že alespoň jeden roub od každé odrůdy roste, ale bylo to nakonec s "odřenýma ušima". Proto je výhodné rouby od jedné odrůdy... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2022, 23.5.2022
Zajímavé. Oba Halehaveny, co tady mám jsou na kadeřavost hodně citlivé, i ten nižší je napadený. Naopak RH a Sunhaven nikoliv. Odrůdy jako Royal Glory, Springbelle, Springcrest, Sugar Time, Royal Majestic kadeřavost nemají, naopak takový Harbinger... celý příspěvek >
Rivan, Burlat, Kaštánka, 23.5.2022
Na Burlat se vždycky těším jako na nejranější chrupku (polochrupka), ale když se podívám na strom, tak je to samý shnilák, a to tady zhruba jen dvakrát zapršelo. Hrozná neodolnost. 
Kadeřavost broskvoně 2022, 23.5.2022
Dělám to taky tak. Na podzim 1x měď, 2x měď na začátku rašení a jednou před rozkvetením Syllit. V několikametrové výšce, kde není oplach dokonalý, drzá kadeřavost na Halehavenu a Marii Biance podnikne vždy frontální zničující útok na pozice nových... celý příspěvek >
Broskve 2022, 23.5.2022 Obsahuje fotku
Z té Sagitarie prozatím žádné plůdky nebudou, bohužel. Přitom na Springcrestu, Maycrestu, Sugar Time něco zůstalo. O Harbingeru ani nemluvím. Prakticky na všech choulostivkách něco bude. Vzácností jsou pro mě plody Burbankovy i klasické Elberty.... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2022, 23.5.2022 Obsahuje fotku
Kadeřavůstka jak vyšitá, ba přímo dokonalá. Kdepak, bez ní to nebylo ono. Fotka z jedné zahrady na Chrudimsku. U mě taky něco naskákalo na koncích letorostů. Vlákno s názvem Kadeřavost v květnu oživovat kvůli tomu nebudu. 
Další diskuze:  101102103104105>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika