|
Příspěvky uživatele - 248.220
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Ořešák - divné výhonky, 29.5.2023 Můj teď má nové výhony asi tak těch 10cm - ono letos všechno přirostlo víc, protože zjara bylo dost vláhy (HK)... Lída |  | Česnek 2022/23, 28.5.2023 Zas trochu přihnojit, asi to NPK už spláchl déšť do hloubky. Lída |  |
|  | Nemoc nosnic, 28.5.2023 První mne napadlo, že nemůže snést vejce. Pomůžete tak, že:
1) jí můžete do kloaky kápnout rostlinný olej - měl by pomoci vejci "vyjet" z kloaky
2) jí připravíte teplou (ne horkou) koupel do nějakého kbelíku a ponoříte ji bříškem do vody -... celý příspěvek > |  | Ořešák - divné výhonky, 28.5.2023 Nejlepší čas k řezu ořešáku je červen, kdy jsou nové přírůstky dlouhé cca 10cm. V ten čas málo teče (málo roní mízu) a rány se do podzimu zahojí. Druhý termín bývá uváděný srpen, kdy také málo teče, ale k hojení ran už do zimy zbývá málo času. Hlavně... celý příspěvek > |  | Ořešák - divné výhonky, 26.5.2023 Ono stačí - pokud jsou tam ty kořeny "nahusto", jen třeba tužkou nebo nějakým kolíkem ten bal trochu po povrchu zlehka jakoby potrhat, tím se uvolní kořínkům cesta ven z balu...
Jinak právě ty stromky dlouhou dobu "sedí" a nechce se jim... celý příspěvek > |  | Ořešák - divné výhonky, 26.5.2023 A já se zeptám klasicky, jako jsem se tady ptala už mnohokrát : když jste ho vytáhli z kontejneru (předpokládám, že takhle velký strom měl ten malý kontejner zcela prokořeněný), rozvolnili jste trochu ten bal, nebo jste ho tam šoupli tak? Totiž... celý příspěvek > |  | Muchovník, 25.5.2023 Ještě byste mohli dát nad kořeny mulč třeba z posekané trávy, aby mu ze začátku držel vlhkost. Lída |  | Muchovník, 25.5.2023 Nechala bych ho být, on se vzpamatuje, muchovník je nezmar. Mám ho v trávníku, když je sucho, zaleju a už má ke 4 metrům (neřežu ho, vršek si sklidí ptáci). Lída |  | Choroba paprik, tož nebyl to mravenec= /, 24.5.2023 Previcur Energy = Magnicur Energy ;-)) Lída |  | Choroba paprik, tož nebyl to mravenec= /, 22.5.2023 A co zkusit použít Magnicur Energy? Sice jsem ho nikdy nepoužívala, ale pokud vím, na něco podobného je, třeba by zabral, mrkněte na popis. Lída |  |
|  | Utečenec, 22.5.2023 My kdysi měli slepice za klasickým drátěným pletivem 180cm, a když jsme pořídili černé, tak křídla stříhat/nestříhat - stejně přelítly... Museli jsme pak dát na výběh pletivo i shora..., ... celý příspěvek > |  | Psaní článků pro Zahrada.cz, 20.5.2023 ps - to byla reakce na p.Waltera Lída |  | Psaní článků pro Zahrada.cz, 20.5.2023 No, to jsem si říkala také... Když člověka něco zajímá, najde si patřičnou diskuzi s poznatky a zkušenostmi ostatních, nebo položí novou otázku do pžíspěvků... Připadá mi to i lepší, než názory a zkušenosti jen od jednoho pisatele blogu, ať je... celý příspěvek > |  | Japonský javor, 19.5.2023 Předpokládám, že ho máte normálně zasazený venku, takže kolísání teplot by mu nemělo vadit. Jedině, pokud je v zimě doma v květináči (což moc vhodné není - je to venkovní rostlina), by ho mohlo "ofouknout". Ale těmhle javorům spíš vadívá ostré... celý příspěvek > |  | Nemoc?, 17.5.2023 Jestli jste letos víc řezali, tak pokvete až za rok. Touhle virovou mozaikou hodně trpívá odrůda Lord Lambourne (náš také - už roky, ale na plodnost to vliv nemá), ani se to u nás nikam dál nešíří. Pouze doporučují nebrat ze stromů rouby a dál... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|