Honza_P - (33) - 95.69 (?), 19.12.2022 21:51, zobrazeno: 2041x
Dovoluji si založit nové téma Česnek 2023. Několik let jsem zde nepřispíval, protože jsem spíše informace hltal a následně si vše ověřoval v praxi. Pět let také odebírám časopis Zahrádkář a občas si koupím i jiný časopis na podobné téma. Česnek pěstuji pro radost a pro svoji rodinu.
K česneku - poslední 3 roky si kupují sadbu od profi pěstitelů, resp. 2020 jsem si koupil v Agrotechu v Šumperku, loni sadu osmi odrůd od Ing. Kozáka a letos přímo v Semo ve Smržicích. Z letošní úrody (velká krabička od Kozáka) se mi jako nejlepší jeví odrůdy Havran a Havel, ostatní odrůdy byly spíše průměrné až slabé. Každopádně ta velká krabička mi udělala velkou radost a mohu ji směle doporučit.
Naproti tomu letošní sadba od Semo Smržice mě vyloženě zklamala, spíše šokovala. Do Smržic to mám asi 25 km, takže jsem si tam že zvědavosti sadbu objednal a osobně koupil. Nemilé překvapení mě čekalo při chystání sadby na výsadbu. SEMO mi prodalo shnilou a plesnivou sadbu (viz. foto). Potud ok, může se stát, ale co mě nemile překvapilo, poté co jsem se na ně obrátil, tak od nich nemám žádnou reakci. Holt, i špatná zkušenost, je taky zkušenost.
|  |
|