Nemoc nosnic
|
|
 |
 |
host - 248.220 (?) 28.5.2023 20:56
První mne napadlo, že nemůže snést vejce. Pomůžete tak, že:
1) jí můžete do kloaky kápnout rostlinný olej - měl by pomoci vejci "vyjet" z kloaky
2) jí připravíte teplou (ne horkou) koupel do nějakého kbelíku a ponoříte ji bříškem do vody - teplá voda by měla nahřát a povolit kloaku, pak by měla vejce snést
Pokud to nepomůže, pak jedině veterinář... Lída
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 227.155 (?), 28.5.2023 9:40, zobrazeno: 1661x
Slepice věší ocas a špatně chodí nohy má stočené dovnitř, krmení přijímá normálně - Krmná směs, jinak volný výběh co si nazobe. Co dělat?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.196 (?), 28.5.2023 9:51
Symptomy mohou ukazovat na více příčin-poranění, zadržené-rozbité vejce v těle, infekce-kokcidie, hlísti-průjem...? Přidáte info o věku zvířete, způsobu chovu-zda hřaduje, jak je žebřík správně konstruovaný, počet jejích souputnic, stresové vlivy-jestli ptáky někdo neprohání-pes, děti, kohout, úroveň hygieny...? SPCH
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.155 (?), 28.5.2023 10:07
Dobrý den, slepic je 10, mají 2 roky, ve výběhu je nikdo nehoňí, mají hřad 30 cm nad zemí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.220 (?), 28.5.2023 20:56
První mne napadlo, že nemůže snést vejce. Pomůžete tak, že:
1) jí můžete do kloaky kápnout rostlinný olej - měl by pomoci vejci "vyjet" z kloaky
2) jí připravíte teplou (ne horkou) koupel do nějakého kbelíku a ponoříte ji bříškem do vody - teplá voda by měla nahřát a povolit kloaku, pak by měla vejce snést
Pokud to nepomůže, pak jedině veterinář... Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 9.142 (?), 28.5.2023 12:02
Opět oblíbený výslech o tisíci otázkách, který ovšem padoucha nevypátrá. Tohle se řeší uhnízděním v hrnci.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.196 (?), 29.5.2023 6:47
Že jste si nevšiml? A užíváte na to něco? Třeba tanakan-tebokan, nebo gingo jako takové? Aby Vám něco neuniklo-nechcete zkusit např.urinal akut, brusinky, či alespoň živočišné uhlí ? Konstruktivní přístup k diskusím, opravdovou, srdečnou snahu pomoci radou má, při vší skromnosti, která je mi vlastní mimo mě např. vážená paní Lída, ale ve Vašem případě jsem si toho-alespoň zatím nevšiml . Jejda, co jsem to... ? Aha, dám si tanakan, na wc už jsem snad byl , SPCH.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.8 (?), 7.6.2024 7:25
Mladá slepice má na nohou toto.Nevíte co to je?
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|