|
Jahody-kroucení listu, 5.5.2017  U jahodníku se kroutí listy.Nejde o začátek nějakého problému. |
 |
Zimní postřik, 5.5.2017 Pisatel má sice pravdu. Jenže tenkrát jsem stříkal jen jednou v zimě a pak už jen mšice a nebo nějaký kalamitní výskyt.Teď abych podle návodu nedal postřikovač z ruky. Skoro na každého škůdce jiný postřik a časté opakování krom toho stále zvyšující... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Položivé nově vysazené stromky, 21.4.2017 Jestli se zelení bod roubem jedná se o výhon podnože.U švestek mi vyrostly mirabelky.
Jabloně které nezačaly pučet jsem vykopal celé namočil na 24h a znova zasadil. |
 |
Orsej, 29.3.2017 Mám plnou zahradu Orseje.Ze začátku mi nevadil, na jaře pěkně kvete a potom se zatáhne.Jenže co je moc to je moc. Vápnění nepomáhá.jak jej omezit? |
 |
Geist, 23.3.2017 Jen jiný název pro průtahový destilát. |
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 7.3.2017 Veškeré postřiky přestávám používat. Ne z důvodů ekologie ap.Ale z důvodů finančních a fyzických.
Prostě nejsem schopen zvládnou to množství doporučovaných intervalů.
V minulosti jsem používal pouze zimní postřik a stačilo.Co se urodí to se... celý příspěvek > |
 |
Rakytník, 6.3.2017 Máte opravdu rakytník?Já jej pěstuji v dosti nevyhovujících podmínkách a zatím nikdy neuhynul.
Na dvě samičí rostliny se dává jedna samčí.Dnes se často prodávají dvě rostliny v jednom kontejneru.
U tohoto způsobu je třeba dávat pozor aby jedna... celý příspěvek > |
 |
Geist, 5.3.2017 Dostal jsem Trnkový geist.Proto že jsem se z podobným názvem nesetkal zajímal jsem se o co jde.
Je to výluh z ovoce v silném alkoholu a následně znovu vypáleném.
Dělal někdo něco podobného v domácích podmínkách?A z jakým výsledkem? |
 |
Kam kráčí zahrádkář?, 26.2.2017 Chápu nutnost reklamy ale ještě víc mne odrazuje úroveň většiny článků.
Odběr všech časopisů jsem zrušil i z ekonomických důvodů.Vše co potřebuji najdu na internetu. |
 |
Přezimování karasů v jezírku, 31.1.2017 Já naštěstí tyto problémy nemám.Topné tělísko vyhřívá zatím spolehlivě.Jen jsem přikoupil malý akvarijní filtr se vzduchováním. Ten zapínám jen tak jednou týdně. |
 |
|
 |
Dřevo do destilátu, 17.1.2017 Doporučuji zadat do vyhledávače"dřevo do destilátu".V jednom z odkazů je nabídka různých druhů dřeva.
Dal bych odkaz ale nevím zda by se nejednalo o reklamu. |
 |
Vymrazování, 16.1.2017 Děkuji za odpověď.Nehodlám vzniklou tekutinu pít.Udělal jsem to proto že jsem nechtěl tak malé množství vozit na vypálení.Sito nebylo třeba v barelech vznikla porovitá hmota?ta při převrácení zůstala v hrdle a vytékala jen nezmrazená část.
... celý příspěvek > |
 |
Vymrazování, 11.1.2017 To že to není něco neznámého vím.Na internetu je o tom dost odkazů.Mi šlo jen o to zeptat se zda to někdo dělá a jaký vliv to má na další postup.Zda to má vůbec význam. |
 |
Vymrazování, 10.1.2017 V loňském roce jsem měl málo kvasu a nedal jej zpracovat.Byl v 25L barelech.Při letošních mrazech v nich vznikla ledová tříšť.Nezmrzlou tekutinu jsem přelil do jiné nádoby.Nemám žádné měřidla a tak jsem dal do kastrůlku vymraženou tekutinu která po... celý příspěvek > |
 |
České ovocnářství zní: Titanik se potápí a na palubě se zpívá, 18.11.2016 Jaká je Vaše zkušenost s nákupem v obchodech typu OBI ap.Já tam koupil ve výprodeji ne v akci remontující maliník a kan.borůvku.Cena byla tak nízká že jsem neodolal. Obojí již třetím rokem dobře roste.Jinak nakupuji u místního pěstitele který se tím... celý příspěvek > |
 |