Rakytník
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 129.249 (?), 5.3.2017 19:39, zobrazeno: 11586x
Dobrý den.Prosím o radu. Mám doma samce rakytníku, ale každý rok mi uhyne. Samice drží, začinají vyrůstat kolem dokola nové výhony. Jsou toto také samice? Jak se dopracovat k samcovi?
Díky Milena
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.178 (?), 6.3.2017 18:43
Máte opravdu rakytník?Já jej pěstuji v dosti nevyhovujících podmínkách a zatím nikdy neuhynul.
Na dvě samičí rostliny se dává jedna samčí.Dnes se často prodávají dvě rostliny v jednom kontejneru.
U tohoto způsobu je třeba dávat pozor aby jedna rostlina nevytlačila druhou.Také doporučuji si něco o pěstování načíst.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 240.228 (?), 6.3.2017 22:43
Také mi roste jako plevel, ale tchánům taktéž samec zašel. Vůbec netuším, jestli samci také vyhánějí kořenové výmladky, protože jsem jich měla x kolem samic(už to sjíždím sekačkou) ale kolem samce nic. Vloni se objevil nějaký i kolem samce, tak čekám, jestli to bude od něj, nebo se tam dokázaly dostat ty od samic. Musím říct, že při tomto popisu rostlin, si připadám jak ma.or, ale u rakytníku se to používá Konvalinka
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 0.75 (?), 15.3.2017 14:40
Dobry den, aka moze byt priblizne max. vzdialenost od rastlin (samec a samicka) aby bolo opelovanie este efektivne? teraz mam viac samicky vysadene od samca 2 az 4 m, tie myslim si ze su idealne, ale mam miesto este na vysadenie 1 samicky, ale tam by bola vzdialenost od samca zhruba 8-10m. Viem, ze zalezi aj na tom, ze odkial fuka vietor, ale niekde som cital, ze samec vypusta pel aj na 50m vzdialenost. Dakujem za odpoved.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 57.149 (?), 22.7.2019 9:58
Letos mně začala usychat samice rakytníku - viz. foto.
Dá se nějak poznat že je to z důvodu "Fuzariového vadnutí" - píšou, že je to nebezepčné i pro jiné rostliny, tak jestli ji raději hned vykopat a spálit?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|